h

Nieuws uit 2022

15 april 2022

SP Kerkrade gaat haar activiteiten verder uitbreiden en kiest voor verandering.

Foto: SP

Want Nederland moet eerlijker. Een land op basis van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. In Kerkrade zet de SP zich in voor de belangen van de inwoners van Kerkrade. We zijn actief via onze afdeling en in de gemeenteraad. Deze inzet willen we de komende tijd nog verder uitbreiden. Kerkrade bungelt nu in veel lijstjes onderaan en daar moet verandering in komen! Maar daarvoor hebben we meer mensen nodig. Daarom zoeken we (nieuwe) leden die zich bij ons willen aansluiten en die ons willen helpen deze uitbreiding te realiseren. Want met hoe meer we zijn, hoe sterker we staan. SP Kerkrade zoekt:

Lees verder
10 maart 2022

Worden burgers gezonder van een gebouw van 42,5 miljoen?

Foto: SP

Natuurlijk niet! Dat is wat de coalitiepartijen met Burgerbelangen voorop ons jarenlang proberen wijs te maken. En er zijn nu al financiële tegenvallers, dus het gebouw wordt duurder dan begroot en waar moet dat geld vandaan komen? Juist; door te bezuinigen op andere zaken. Als u niet wilt dat er op het sociale domein straks nog verder bezuinigd wordt, dan heeft U nu een keuze: Strijd mee en stem SP. Een nieuw gebouw is kan nooit de oplossing zijn voor de enorme gezondheidsproblemen in Kerkrade. Toch wordt met groot vertoon vlak voor de verkiezingen het VIE-gebouw, dat bovendien nog lang niet af is, aan het volk getoond. Verantwoordelijk Wethouder Wiermans (Burgerbelangen) noemt het nogal bombastisch een van de twee grootste Kerkraadse successen na de Tweede wereldoorlog. Maar die 42,5 miljoen (waarvoor Kerkrade 30 miljoen extra heeft moeten lenen) hadden we anders en beter moeten gebruiken.  Lees hieronder onze uitleg.

Lees verder
15 februari 2022

Nieuwsbrief - Jaargang 4 - #3

Foto: SP

Deze keer in onze nieuwsbrief:

Lees verder
12 februari 2022

SP Kerkrade: Verkiezingsprogramma en kandidaten

Foto: SP

Hierbij ons verkiezingsprogramma en onze kandidaten

Lees verder
11 februari 2022

SP Kerkrade: Carin Wevers (SP) reageert kritisch op de evaluatie van het centrumplan.

Zoals we vaker zien waren de partijen uit de gemeenteraad weinig kritisch over dit plan. Carin Wevers (SP) had echter stevige kritiek op deze evaluatie. Ze wijst op: wat iedereen ziet: lege winkelpanden, wat iedereen weet: jarenlang stijgende woonlasten voor burgers, wat iedereen hoort: het geluid van een leeglopende schatkist. Uit de evaluatie blijkt, dat het plan voor Kerkrade te groot was (leegstand nu nog steeds 54%) en te duur. Het centrumplan heeft €97 miljoen gekost, waarvan 47 miljoen voor rekening van de gemeente Kerkrade. De SP heeft hiervoor steeds gewaarschuwd en diverse keren om een marktanalyse gevraagd. Dat werd telkens van de hand werd gewezen. Ze wil weten wat Kerkrade hiervan heeft geleerd. Naar haar mening niet genoeg, daar Kerkrade inmiddels weer heeft besloten om een onnodig en €42,5 miljoen kostend gebouw VIE neer te zetten, terwijl men voor minder dan helft ook een doelmatig zwembad en sporthal had kunnen neerzetten. Dat de OZB belasting voor de inwoners hiervoor met maar liefst 10% werd verhoogd om dit financieel rond te krijgen is de SP een doorn in het oog. De kritische woorden werden haar niet in dank afgenomen zoals uit de video blijkt (hieronder te bekijken).  

Lees verder
7 februari 2022

SP Fractie in Provinciale Staten stelt ook vragen over steenfabriek Eygelshoven.

Foto: SP

Nadat eerder SP Kerkrade vragen aan het college stelde over de steenfabriek in Eygelshoven, heeft de SP fractie in Provinciale Staten kort daarna, ook vragen hierover gesteld aan Gedeputeerde Staten. De vragen ontstonden naar aanleiding van een artikel in De Limburger, waardoor duidelijk werd dat de fabriek in oktober 2021 een maand was stilgelegd in verband met de veiligheid van medewerkers. De vragen van de SP in Provinciale Stenen kunt u hieronder lezen.Hier kunt u de gestelde vragen lezen:

Lees verder

Pagina's

U bent hier