h

Nieuws uit 2016

14 december 2016

Is de SP alleen gefocust op het Nationaal Zorgfonds?

Is het Nationaal Zorgfonds het enige waar de SP zich voor in zet? Natuurlijk niet. We willen armoede uitbannen en tweedeling bestrijden. We staan voor eerlijk werk voor een fatsoenlijk salaris. Ook ondersteunen we het midden- en kleinbedrijf. Het minimumloon wordt verhoogd, zodat er geen werkende armen meer zijn. Wie werkloos of arbeidsongeschikt wordt krijgt de steun die nodig is, om maar enkele onderwerpen te noemen en daarnaast willen we ook een Nationaal Zorgfonds.

Lees verder
10 december 2016

SP als enige partij tegen de deal over het centrumplan, die Kerkrade, willens en wetens, een verlies van meer dan € 10 miljoen opleverde.

SP Kerkrade was de enige partij die tegen deze deal was, waarbij gebouwen en gronden die voor meer dan € 13 miljoen werden aangekocht binnen enkele maanden nog maar ongeveer € 4 miljoen opleverde.  Wij beschikten toen nog niet over de informatie die gisteren in de krant stond.  Gisteren stonden opnieuw de ontwikkelingen rond het centrumplan in het Limburg Dagblad. Dit maal schreven  Hans Goossen en Theo Sniekers maar liefst een artikel van 4 pagina’s.  Citaten uit het artikel: “De gemeenteraad werd informatie onthouden” en  was dat niet gebeurd dan: “Het College had verder kunnen onderhandelen om  miljoenen van de prijs af te krijgen. “

Lees verder
9 december 2016

Kerkrade: Gemeenteraad op verkeerde been gezet?

Heeft Kerkrade te veel betaald bij de aankoop van vastgoed voor het nieuwe stadshart? De gemeenteraad wist niet dat de verkoper Metroprop dringend cash nodig had, maar in het stadhuis was dit wel bekend. Deze informatie bereikte de gemeenteraad niet. Zowel hoogleraar vastgoedfinanciering Piet Eicholtz als ook zijn Nijmeegse collega van der Krabben stellen dat het stadshart van Kerkrade wellicht onnodig miljoenen te veel heeft gekost. Dit lezen we vandaag in een artikel van Hans Goossen en Theo Sniekers op de voorpagina van het Limburgs Dagblad. De SP stemde in de gemeenteraad al als enige partij tegen de wijze van financiering van het centrumplan omdat dat, naar onze mening, de burgers van Kerkrade onnodig veel geld kostte.

Lees verder
4 december 2016

Herdenking en betoging in Maastricht tegen 25 jaar EU. SP Kerkrade was er met een grote delegatie bij.

Foto: SP

In december 1991 demonstreerden de SP, als enige politieke partij, op het Vrijthof in Maastricht tegen het verdrag dat de invoering van de Euro betekende. Nu, 25 jaar later, is gebleken hoe zeer we destijds gelijk hadden. Invoering Euro betekende een spiraal naar onder voor sociale rechten. En ongebreidelde macht voor de Europese instellingen, de Europese Bank en het IMF om steeds meer eisen te stellen aan Europese landen om de rechten van de bankiers de boventoon te laten voeren. In december 2016, demonstreerde de SP weer op het Vrijthof en weer als enige partij. Dit keer was SP Kerkrade, die in 1991 nog niet was opgericht er wel met een grote delegatie bij.

Lees verder
2 december 2016

Centrumplan Kerkrade weer € 7 miljoen duurder?

Het College in Kerkrade vraagt om verdubbeling van het budget voor het culturele hart van centrumplan. De oppositiepartijen voelen zich overvallen.  Een artikel door Ruben van Erp met deze kop staat vandaag op de voorpagina van het Limburgs Dagblad. Helaas kunnen we, niet als gebruikelijk, een link plaatsen naar dit artikel. SP fractievoorzitter Marianne Laumann is furieus: “Bezuinigen op welzijnsinstellingen en WMO en vervolgens opnieuw vele miljoenen investeren in stenen. De Burgemeester en wethouders kwamen met leuke praatjes, maar repten woensdagavond met geen woord over de extra kosten, daarmee werden we de volgende dag overvallen. Dat geld heeft Kerkrade niet, maar dat zullen we weer moeten lenen. We vragen ons af hoe lang we op deze weg kunnen doorgaan.”

Lees verder
27 november 2016

Aftrap Nationaal Zorgfonds, SP Kerkrade was er bij.

Foto: SP

Inmiddels hebben al meer dan 220.000 mensen hun steun betuigt voor de oprichting van een Nationaal Zorgfonds. Op 26 November was de landelijke aftrap van een landelijke campagne van 100 dagen voor het Nationaal Zorgfonds. SP Kerkrade was er bij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier