h

SP als enige partij tegen de deal over het centrumplan, die Kerkrade, willens en wetens, een verlies van meer dan € 10 miljoen opleverde.

10 december 2016

SP als enige partij tegen de deal over het centrumplan, die Kerkrade, willens en wetens, een verlies van meer dan € 10 miljoen opleverde.

SP Kerkrade was de enige partij die tegen deze deal was, waarbij gebouwen en gronden die voor meer dan € 13 miljoen werden aangekocht binnen enkele maanden nog maar ongeveer € 4 miljoen opleverde.  Wij beschikten toen nog niet over de informatie die gisteren in de krant stond.  Gisteren stonden opnieuw de ontwikkelingen rond het centrumplan in het Limburg Dagblad. Dit maal schreven  Hans Goossen en Theo Sniekers maar liefst een artikel van 4 pagina’s.  Citaten uit het artikel: “De gemeenteraad werd informatie onthouden” en  was dat niet gebeurd dan: “Het College had verder kunnen onderhandelen om  miljoenen van de prijs af te krijgen. “

Dat zijn stevige aantijgingen. Het College van Kerkrade heeft nog niet gereageerd op de voorgelegde teksten.   Wij wachten, vooralsnog,  met het bepalen van een standpunt over deze kwestie op een reactie van het College.

Marianne Laumann zei letterlijk over het besluit over het centrumplan waardoor Kerkrade willens en wetens € 10 miljoen verlies leed het volgende:

De SP is tegen dit voorstel. De SP vindt het niet te begrijpen  dat de gemeente Kerkrade de gebouwen c.q.  de gronden aankoopt voor meer dan € 13 miljoen, die even later voor € 8 miljoen wil overdoen  en thans zou de gemeente Kerkrade genoegen moeten nemen met een erfpachtprijs van €4 miljoen.

Dit is kapitaalvernietiging waar de burgers van Kerkrade voor op moeten draaien.

De SP is er niet van overtuigd dat de gekozen constructie voldoende standvastigheid biedt.

De SP stemt tegen.

Alle andere partijen stemden in met dit voorstel.

Dit maakt ons niet blij. Steeds meer wordt duidelijk dat de miljoenen die toen zo makkelijk werden weggeven nu leiden tot stevige bezuinigingen.

In ons vorige bericht kon u zelf vaststellen op welke niet zo fraaie de SP werd benaderd door coalitiepartijen Burgerbelangen, PVDA, VVD, Lokaal Alternatief en door Dhr. Paas van de ouderenpartij om de simpele reden dat de SP kritische vragen over de plannen .

Is het dan echt zo vreemd dat de SP opnieuw zeer kritisch is om alweer € 7 miljoen aan het Centrumplan te besteden ? 

De genoemde coalitiepartijen hebben echter hun standpunt al klaar deelden ze mede in de commissievergadering. Ze gaan voor stemmen en daarmee is er dan een meerderheid.

Wij maken ons steeds meer zorgen over de finananciele positie van Kerkrade en de daardoor waarschijnlijke nieuwe bezuinigingen op burgers.

Wellicht mogen de mensen die nu staan te juichen over de extra lening van € 7,2 miljoen zich eens realiseren dat de mensen van Kerkrade hiervoor gedurende 25 jaar rente en aflossing betalen. Zal de na ons komende generatie daar blij mee zijn? Zou er nog iemand van de mensen die nu het geld uitgeven dan nog in het college of de raad zitten?

De verkiezingsleuze van Burgerbelangen was: Wij laten de stad weer opbloeien.

We hopen dat dit door deze beslissingen niet zal veranderen in: Wij laten de burgers steeds meer bloeden.

De SP zal zich hiertegen blijven verzetten.

Hoog tijd voor verandering in Kerkrade.

Hoog tijd voor meer SP in Kerkrade.

Wilt u de beeldopname van de verklaring van MW. Laumann waarmee ze tegenstemde bekijken?  Klik dan op de volgende link:

https://raadsinformatie.kerkrade.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2015/27-mei/19:00

Ga vervolgens naar punt 8 en klik op het woord centrumplan.

Reacties

De Amerikaanse Staatsschuld stijgt met 45.486 dollar per seconde Lijkt de VS wel als het aankomt op schulden maken. Hoogmoed komt voorde val.

Reactie toevoegen

U bent hier