h

Nieuws van de afdeling

30 mei 2020

Marianne Laumann wil dat mensen die niet zelf hun rollator in de bus kunnen zetten toch vervoerd worden.

Foto: SP

In het kader van Covid-19 zijn maatregelen getroffen. Een van de maatregelen is dat Omnibuzz geen mensen meer vervoert die niet zelf hun rollator in de bus kunnen zetten. Marianne Laumann is van mening dat deze kwetsbare mensen toch vervoerd moeten kunnen worden en dat dit probleem oplosbaar moet zijn.

Lees verder
30 mei 2020

SP Kerkrade is tegen de enorme kostenstijging van de woonlasten in Kerkrade.

Foto: SP

Jos Piefer SP Kerkrade leest in de begroting dat de kosten van RD4 stijgen en dat deze kostenstijging eind van het jaar zal leiden tot opnieuw nog hogere tarieven voor afvalstoffen en daardoor ook de woonlasten.

Lees verder
30 mei 2020

Carin Wevers : Seksueel geweld en kindermishandeling hoort nergens thuis

Foto: Jos Piefer

Het College van Kerkrade wenst geen € 9.000 (0,23 cent per inwoner) bij te dragen aan het regionaal centrum  tegen kindermishandeling en seksueel geweld, waar slachtoffers van seksueel geweld en kindermishandeling worden opgevangen.  Carin Wevers (SP) reageert tijdens de raadsvergadering.

Lees verder
23 mei 2020

De SP blijft zich inzetten tegen de huurverhoging

Foto: SP

In Nederland hebben de woningcorporaties afgesproken de huren met ongeveer 2,5% te laten stijgen. Andere verhuurders eisen een nog hogere huurverhoging. Het minimumloon is per 1 januari met ongeveer €20,- per maand verhoogd. Die verhoging gaat dus al helemaal op aan de huurverhoging. Waarvan moeten al die andere verhogingen dan worden betaald? De SP blijft zowel in de 2e als in de 1e Kamer streven om de huren te laten bevriezen. In Duitsland zijn de huren vanaf 1 januari 2020 voor vijf jaar bevroren en in Nederland zou dat zelfs niet voor 1 jaar kunnen. De SP blijft actie voeren tegen de huurverhoging en u kunt meedoen! Hieronder leest u hoe u kunt meedoen.

Lees verder
20 mei 2020

DOOR DE SP IN KERKRADE KAN MEANDER WONEN DE HUURVERHOGING NIET LATEN INGAAN OP 1 JULI.

Foto: SP

SP Kerkrade heeft alle verhuurders in Kerkrade per brief gevraagd om de huren vanaf 1 juli 2020 niet te verhogen. De afgelopen zes jaar zijn sociale huurwoningen bijna dertig procent duurder geworden, waardoor meer dan een half miljoen mensen moeite heeft om de huur te betalen. Veel mensen staat het water (financieel gezien) tot aan de lippen. De jaarlijkse huurverhogingen zijn vaak meer dan de jaarlijkse verhoging van het inkomen, waardoor de problemen elk jaar toenemen.  Meander Wonen laat de huurverhoging één maand later ingaan.

Lees verder
3 mei 2020

Kerkrade: De staat van de raad in de Limburger van zaterdag 2 mei 2020

Foto: SP

Onder deze titel plaatste de Limburger een mooi artikel over het gemeentebestuur van Kerkrade. SP Kerkrade is het op belangrijke punten niet eens met het gevoerde beleid. Maar zeker niet met de wijze waarop besluiten tot stand (het democratisch proces) komen. Dat moet beter. Het verschil van inzicht zit toch het meest in hoeveel geld er wordt uitgegeven en waaraan, vooral omdat het niet naar mensen gaat maar naar stenen. Daaraan zullen we nog tientallen jaren aan moeten betalen.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier