h

Laat kinderen meer buiten spelen

9 juni 2021

Laat kinderen meer buiten spelen

Vandaag is het de Nationale Buitenspeeldag. Voor de SP een belangrijk moment om met concrete voorstellen te komen om het buitenspeelbeleid in Kerkrade te verbeteren.Buitenspelen staat al lange tijd onder druk. Steeds minder kinderen spelen buiten en veel kinderen voldoen niet aan de richtlijn van voldoende bewegen. Sinds het ontstaan van de coronapandemie zijn kinderen nog veel minder aan het sporten en bewegen. Om kinderen in ieder geval de mogelijkheid te geven om buiten te spelen in de eigen buurten is het tijd dat we aandacht hebben voor onze buitenspeelruimte, vindt Marianne Laumann, fractievoorzitter van de SP in Kerkrade. 

‘Buitenspelen draagt bij aan gezonde, fittere en gelukkige kinderen, daarom is het belangrijk dat zij ook de kans krijgen om zich te ontwikkelen en buiten kunnen spelen’.  

In Kerkrade zijn er geen speeltuinen voor kinderen met een beperking. 

De SP wil dat er minimaal 1 speeltuin is die ook voor kinderen met een beperking toegankelijk is, liefst meerdere. 

Ook stelt de SP voor om schoolpleinen en speelruimten in goed overleg na schooltijd te open voor spelende kinderen. 

Tevens stelde SP Kerkrade en riep op voor verbeteringen i n het speeltuinbeleid zoals:

  1. Welke plannen heeft het College om kinderen meer aan het sporten en bewegen te krijgen nu veel kinderen sinds de coronaperiode een beweegachterstand hebben opgelopen? In hoeverre gaat u hierop het speelruimtebeleid aanpassen?
  1. Heeft het College een norm om een bepaald percentage van nieuw te ontwikkelen wijken aan buitenspeelruimte te geven? Indien nee, bent u bereid om een norm van minstens 3% buitenspeelruimte te realiseren in nieuw te bouwen wijken?
  1. Hoeveel buitenspeelruimte is er in Kerkrade? Is dit volgens het College voldoende of kan hier meer in geïnvesteerd worden?

Lees hier al onze vragen:

Reactie toevoegen

U bent hier