h

SP IN ACTIE TEGEN HUURVERHOGING ‘0 is genoeg’

25 april 2020

SP IN ACTIE TEGEN HUURVERHOGING ‘0 is genoeg’

Foto: SP / SP

27 April viert Nederland geen koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen, huurder of niet, kan deze oproep steunen op https://doemee.sp.nl/stop-de-huurverhoging

Terwijl iedereen worstelt met de coronacrisis en de gevolgen daarvan heeft het kabinet Rutte besloten om toe te staan de huren per 1 juli met maximaal 5 tot 6% te verhogen.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “De berichten stromen bij ons binnen”. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Of een huurverhoging van de woningvereniging krijgen.

SP senator Tiny Kox diende deze week in de Eerste Kamer een motie in om de huren te bevriezen. Deze werd aangenomen!

Voor de SP is deze huurbevriezing slechts een éérste stap. Er is nog veel meer nodig om uit de wooncrisis te komen!

Huurders betalen via de verhuurdersheffing nog steeds voor de financiële crisis in 2008, waardoor drie maanden huur rechtstreeks in de staatskas verdwijnt. SP is van mening dat deze verhuurdersheffing van tafel moet.

SP Kerkrade: “Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. Huurders betalen nog altijd voor de vorige crisis door de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd de rekening te betalen.

Dat vinden wij onbestaanbaar! Wij komen daarom met onze huurders in actie en willen Heemwonen, Wonen Zuid en alle andere verhuurders in Kerkrade oproepen om in 2020 geen huurverhoging door te voeren.

Wij roepen dan ook iedereen die deze mening deelt op, om steun uit te spreken.

Het maakt niet uit of u huurder bent of niet. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke stap zetten.

Iedereen kan deze oproep steunen op: https://doemee.sp.nl/stop-de-huurverhoging

Namens SP Kerkrade: Marianne Laumann, Jos Piefer en Carin Wevers.

LET OP:  Heeft u een niet al te hoog inkomen, dan kunt u misschien ook nu al persoonlijk huurbevriezing of zelfs huurverlaging krijgen. Zie hiervoor  ons bericht van twee weken geleden:

https://kerkrade.sp.nl/nieuws/2020/04/huurverlaging-of-bevriezing-van-de-huur-doe-nu-de-check

Reactie toevoegen

U bent hier