h

SP Kerkrade stelt opnieuw vragen over de financiën van het buitenfestival van het WMC

11 maart 2024

SP Kerkrade stelt opnieuw vragen over de financiën van het buitenfestival van het WMC

In onze artikel 38 vragen van 30 oktober 2023 hebben we gevraagd hoe verklaard kan worden dat het buitenfestival in 2022 een enorme verliespost was terwijl het buitenfestival de afgelopen decennia winstgevend is geweest. Het college gaf als antwoord (28 november antwoord bij vraag 19): “uw aanname is absoluut onjuist` het buitenfestival bleek telkens weer een kostenpost”. In een schrijven van 8 januari 2024 verzoekt het college ons vervolgens ”met bewijzen te komen” voor onze stelling dat het Buitenfestival altijd winstgevend is geweest. Een vreemd verzoek van het college van Kerkrade, want zoals iedereen weet heeft de gemeente alle jaarrekeningen van het WMC ter beschikking, dus waarom moet de SP dan met bewijzen komen?

De oud-voorzitter van het WMC mailde op 2 januari 2024 een financieel overzicht aan het college met daarin de opbrengsten van ieder buitenfestival vanaf 1997.

Hieruit bleek dat het buitenfestival altijd winstgevend is geweest.

Het college krijgt de jaarrekeningen van het WMC en heeft daarnaast nog een financieel overzicht gekregen van de oud-voorzitter van het WMC op 2 januari, waarin de winstgevende bedragen van het buitenfestival staan, maar vraagt op 8 januari de SP om “met bewijzen te komen”?

Daarnaast vindt de SP nog steeds dat de raad het recht heeft om te weten wat er precies met die lening van 400.000 euro aan het WMC, gebeurd is. Het gaat immers om gemeenschapsgeld en die 4 ton worden nu als post “oninbaar” opgevoerd.

De SP stelde onderstaande art. 38 vragen over de verliezen van het buitenfestival.

Die kunt u hieronder lezen.

Vragen SP over WMC buitenfestival:

Reactie toevoegen

U bent hier