h

SP Kerkrade stelt vragen of de jeugdzorg na het achttiende levensjaar wel kan stoppen.

12 mei 2023

SP Kerkrade stelt vragen of de jeugdzorg na het achttiende levensjaar wel kan stoppen.

Foto: SP

De leeftijdsgrens bij jeugdzorg staat al jaren ter discussie. Moet je jongeren wel loslaten na hun achttiende? En, hoelang dan? Jaarlijks komen zo’n 3300 jongeren er alleen voor te staan omdat de zorg wegvalt zodra ze volwassen worden. Soms kunnen ze nog zorg krijgen tot hun 23e, maar dat is op vrijwillige basis. Dat levert stress en onzekerheid op. Soms met dakloosheid, (grote) schulden, drugsgebruik of criminele activiteiten tot gevolg. Begin dit jaar trok de stichting Het Vergeten Kind nog maar eens aan de bel: de zorg moet doorlopen totdat die klaar is, of in ieder geval moet het eenvoudig te verlengen zijn tot de jongeren 21 of 23 jaar oud zijn, vindt de organisatie.

SP Kerkrade stelde hierover vragen aan het college

De vragen treft u hier aan.

Reactie toevoegen

U bent hier