h

SP Kerkrade stelt vragen naar aanleiding van het stilleggen van een steenfabriek in Eygelshoven.

5 februari 2022

SP Kerkrade stelt vragen naar aanleiding van het stilleggen van een steenfabriek in Eygelshoven.

Foto: SP

Naar aanleiding van een artikel in De Limburger over het feit dat in Eygelshoven een steenfabriek een maand werd stilgelegd stelde SP Kerkrade een aantal vragen aan het college van Kerkrade. De vragen gaan met name over de veiligheid van werknemers en omwonenden, maar ook over de rol van provincie en gemeente Kerkrade.

De journalisten Sjors van Beek en Thijs de Veen schreven onder andere:

Dertien werknemers van een door de provincie gefinancierde steenfabriek in Eygelshoven zijn volgens de Arbeidsinspectie blootgesteld aan levensgevaarlijke arbeidsomstandigheden. Dit blijkt uit onderzoek van De Limburger. De veiligheidssituatie was zo slecht dat recent de fabriek een maand is stilgelegd. Volgens de Arbeidsinspectie kon het personeel worden blootgesteld aan kankerverwekkend (kwarts)stof, veroorzaker van stoflongen. Verder liepen ze risico op elektrocutie of beknelling in de machines.

Hier kunt u de vragen van SP Kerkrade lezen:

Reactie toevoegen

U bent hier