h

Belangrijke vragen over het pensioenakkoord.

2 juli 2020

Belangrijke vragen over het pensioenakkoord.

We hebben geen nieuw pensioensysteem nodig. Met een normale rekenrente zoals die ook in het buitenland wordt gebruikt kunnen we de pensioenen verhogen, zonder dat we moeten vrezen dat er straks tekorten ontstaan. Waarom dan een toch een nieuw pensioenstelsel? Alleen omdat de werkgevers van het huidige pensioensysteem af willen?  De vaste commissie voor Sociale Zaken en werkgelegenheid heeft meer dan 200 zeer relevante vragen. De antwoorden zijn er nog niet.

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over zijn op 22 juni 2020 toegezonden brief inzake Reactie op verzoek commissie over alle relevante stukken die ten grondslag liggen aan de uitwerking van het pensioenakkoord (Kamerstuk 32043, nr. 519).

Het ledenparlement van de FNV gaat stemmen over het pensioenakkoord maar hebben ze wel voldoende informatie voor deze belangrijke beslissing?

Hebben ze wel een goed beeld van het nieuwe pensioenakkoord als de vaste commissie voor Sociale Zaken en werkgelegenheid nog meer dan 200 belangrijke vragen heeft?

Zonder het antwoord op deze vragen kun je toch geen beslissing nemen.

Wordt het beste pensioen van de wereld “blind” de nek omgedraaid voor een casinopensioen zonder dat op zijn minst deze uiterst belangrijke vragen zijn beantwoord. De antwoorden moeten toch duidelijk geven over wat ons te wachten staat.

Het standpunt van de SP over het pensioenakkoord kunt u hier in een korte video van 3 minuten: https://youtu.be/F2ZyAiMm-t4

De vragen van de Kamercommissie kunt u hier lezen:

Reactie toevoegen

U bent hier