h

Kandidaten SP Kerkrade bekend. Enkele verrassingen!

13 november 2021

Kandidaten SP Kerkrade bekend. Enkele verrassingen!

Foto: SP

De kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezing 2022 van SP Kerkrade zijn bekend. De kandidatenlijst is een goede mix van ervaring en nieuw talent. Enkele maanden geleden was al bekend dat Marianne Laumann, nadat zij de voorbije acht jaar de fractie met verve heeft aangevoerd,  voor de derde keer op rij het vertrouwen kreeg om lijsttrekker te zijn. Na Marianne volgt huidig raadslid Jos Piefer, die de voorbije vier jaren vele goede debatten voerde, op de tweede plaats. Hoogste nieuwkomer is Elvin ter Horst, op plek drie. Verrassend is de plek van Carin Wevers op 4, zij heeft daar een zeer goede reden voor, die wordt hieronder nader toegelicht. Good Old (qua ervaring, maar niet qua leeftijd) Ad van Beek, commissielid en actievoerder maakt de top 5 compleet. Voor zijn grote verdiensten voor de SP gedurende vele tientallen jaren kreeg Paul van Loo de eer om als lijstduwer te fungeren. Zie hieronder voor de kandidatenlijst.

We feliciteren alle kandidaten met hun plek en wensen hen veel succes.

Carin Wevers levert altijd een stevige en goed onderbouwde bijdrage aan het debat, waardoor ze vaak haar punten weet binnen te halen. Ze maakte het, het college van Kerkrade meer dan eens lastig,  met haar stevige standpunten en goede argumenten en kritische vragen. Dat levert een goede bijdrage aan nog betere besluitvorming in de raad.  Ze werd gevraagd voor een plek bij de eerste drie. Zij gaf echter aan, dat zij van mening is dat de fractie en commissieleden van SP Kerkrade zich de afgelopen jaren “uit de naad” hebben gewerkt voor de inwoners van Kerkrade. Dat is overigens graag gedaan en zo hoort het. Zij wil echter weten of de mensen van Kerkrade die inspanning op prijs stellen en die inzet waarderen. Zij wil slechts in de gemeenteraad als de kiezers de SP steunen en er sprake is van groei in het aantal zetels. De SP heeft nu 3 zetels. Mocht de SP er vier of meer halen, dan gaat zij graag weer de raad in om zich in te zetten voor de inwoners van Kerkrade. Zo niet, dan blijft zij actief voor de SP in commissie en afdeling. Daarmee legt ze haar lot in handen van de Kerkraadse kiezer. Een baantjesjager kun je deze vrouw met grote kwaliteiten bepaald niet noemen, maar dat wisten we al.

Enkele nieuwe talenten zijn Elvin ter Horst, Marian Schrijnemaekers, Christiaan Vasik en Michael Doveren, Wesley Wijnands. Met name Elvin ter Horst heeft zijn kwaliteiten al kunnen laten zien tijdens de commissievergaderingen.  Christiaan  Vasik heeft zich met name toegelegd op duurzaamheid (klimaatverandering en milieu) en op dat gebied zijn bijdrage geleverd.

Daarnaast zien we natuurlijk de “oude rotten” met veel ervaring, die hun sporen de voorbije jaren ruimschoots hebben verdiend. John Krewinkel (oud raadslid), Joop en Agnes Appels (commissieleden), Ernst Peters, Elly Wetzelaer- De Lang, Wilma Krewinkel- Aust en Jacco Consoir, onze nestor. 

We zijn trots op onze lijstduwer Paul van Loo. Deze socialist van het “eerste uur” is al tientallen jaren actief voor de SP in Kerkrade. Hij draagt op een zeer bevlogen wijze zijn mening uit.

Overigens zijn er nog een aantal leden, die hun kandidatuur nog overwegen. De mogelijk bestaat dat de lijst nog groeit.

Kandidatenlijst SP Kerkrade:

 1. Marianne Laumann
 2. Jos Piefer
 3. Elvin ter Horst
 4. Carin Wevers
 5. Ad van Beek
 6. Marian Schrijnemaekers
 7. John Krewinkel
 8. Joop Appels
 9. Christiaan Vasik
 10. Ernst Peters
 11. Agnes Aust
 12. Michael Doveren
 13. Elly Wetzelaer- de Lang
 14. Wilma Krewinkel – Aust
 15. Jacco Consoir
 16. Wesley Wijnands
 17. Paul van Loo

Goede kandidaten genoeg.

Wilt u verandering in Kerkrade?

Ga stemmen en stem SP.

Reactie toevoegen

U bent hier