h

SP Kerkrade bedankt alle SP kiezers voor hun stem en moet nadenken over de uitslag.

18 maart 2021

SP Kerkrade bedankt alle SP kiezers voor hun stem en moet nadenken over de uitslag.

Foto: SP

We bedanken  onze kiezers voor hun stem op de SP in Kerkrade. Hier  is de SP van de landelijke partijen de vierde partij na PVV,  VVD en Forum.  Maar we behaalden in Kerkrade opnieuw meer stemmen dan CDA, PvdA en D66. Dat is best een goede prestatie. Toch was de uitslag voor ons, daar draaien we niet omheen, een grote teleurstelling. SP Kerkrade moet nu gaan nadenken hoe we de mensen kunnen laten zien wie er echt voor hun belangen opkomt en hoe we die belangen het best kunnen behartigen. En daar moeten we ook de stem van de kiezer voor krijgen.

De kiezer heeft altijd gelijk, maar SP Kerkrade moet wel goed nadenken over zijn keuze.

Laten we eerst naar ons zelf kijken. Wij zijn van mening dat de SP zowel landelijk als ook in Kerkrade zich enorm heeft ingezet voor de burgers . Denk bijvoorbeeld aan de toeslagenaffaire. Rutte 3 (VVD, CDA, D66 en CU) moest zelfs aftreden hiervoor, maar ze werden er door de kiezers niet op afgerekend en de SP werd er niet voor beloond.

De drie grootste partijen in Kerkrade zijn rechtse partijen en wij begrijpen dat niet, daarom moeten we nadenken.

In Kerkrade verloor de PVV, maar Wilders (De PVV heeft maar één lid, dat is Geert zelf)  bleef toch de grootste partij. De partij bestaat sinds 2005 maar heeft in Kerkrade nog nooit iets voor de burgers gedaan, maar werd wel de grootste partij. Natuurlijk waren het landelijke verkiezingen, maar de PVV zit (bijna) nergens in de gemeenteraad. Het blijft dus alleen bij de grote woorden van Wilders in de Tweede Kamer.

Voor Forum voor democratie tot nu toe veel mooie woorden maar nog weinig daden. Als je wilt zien wat er gebeurt als je te weinig tegen Corona doet, moet je eens de toestanden in Brazilië bekijken, waar mensen op grote schaal sterven. Willen we dat in Nederland ook, of moet er toch een afgewogen pakket maatregelen tegen Corona worden getroffen .En het klimaat? Forum wil daar, vooral  in het belang van multinationals, niets tegen doen, terwijl  de consequenties toch al overal duidelijk worden.

Zelfs de VVD werd in  Kerkrade iets groter en werd tweede partij in Kerkrade. Kerkrade is de gemeente met ongeveer het laagste gezinsinkomen van het land, waar veel ouderen en mensen met een beperking wonen. Duidelijk is toch dat de VVD zeker deze groepen in de kou heeft laten staan en dat ook in de toekomst zal doen. Ze geven het geld liever weg aan de multinationals en maken van Nederland een belastingparadijs voor de rijken om belastingen te ontwijken. Wie gaat de Coronacrisis betalen? Bij de VVD waarschijnlijk de burger.

Met name door het VVD beleid komen veel inwoners van Kerkrade steeds verder in de knel , het Coronabeleid hangt van blunders aan elkaar en toch groeit de VVD?

De kiezer heeft altijd gelijk, maar wij blijven strijdvaardig opkomen voor de belangen van de mensen, zowel in het land als in Kerkrade. 

De SP wil in Nederland de steeds groter wordende ongelijkheid bestrijden en Nederland rechtvaardiger maken. Wij zijn er van overtuigd dat daaraan ook in Kerkrade grote behoefte is.

De SP zal zeker ook in Kerkrade nodig zijn. Zo'n 10% van de mensen stemden op de SP. Voor ons voldoende reden om strijdvaardig door te gaan.

Reactie toevoegen

U bent hier