h

SP Kerkrade is tegen de enorme kostenstijging van de woonlasten in Kerkrade.

30 mei 2020

SP Kerkrade is tegen de enorme kostenstijging van de woonlasten in Kerkrade.

Foto: SP

Jos Piefer SP Kerkrade leest in de begroting dat de kosten van RD4 stijgen en dat deze kostenstijging eind van het jaar zal leiden tot opnieuw nog hogere tarieven voor afvalstoffen en daardoor ook de woonlasten.

De wethouder kan deze stijging van de woonlasten niet meer uitleggen en wil hiervoor een communicatiedeskundige inhuren. Jos Piefer laat de mening van  de SP hierover horen.

SP Kerkrade vraagt elk jaar om de stijging van de woonlasten te beperken, maar tot nu toe legt het college van Burgerbelangen, PvdA, CDA en VVD dit telkens naast zich neer en de meerderheid van de raad volgt het college.

Alleen al om de bouw van het onnodige en zeer luxueus Center Court van €42,5 miljoen,( met alle daaraan verbonden jaarlijkse lasten) te betalen werd de OZB met 10% verhoogd (2 jaar achter elkaar met 5%).  Het OZB tarief (percentage)  is in Kerkrade inmiddels het hoogste van heel Limburg.

SP Kerkrade is van mening dat in een stad met bijna laagste gemiddelde gezinsinkomen de woonlasten zo laag mogelijk moeten worden gehouden.

De korte video van zijn bijdrage kunt u hier bekijken:

https://youtu.be/i_t2mQq2VyI

 

Reactie toevoegen

U bent hier