h

DOOR DE SP IN KERKRADE KAN MEANDER WONEN DE HUURVERHOGING NIET LATEN INGAAN OP 1 JULI.

20 mei 2020

DOOR DE SP IN KERKRADE KAN MEANDER WONEN DE HUURVERHOGING NIET LATEN INGAAN OP 1 JULI.

Foto: SP

SP Kerkrade heeft alle verhuurders in Kerkrade per brief gevraagd om de huren vanaf 1 juli 2020 niet te verhogen. De afgelopen zes jaar zijn sociale huurwoningen bijna dertig procent duurder geworden, waardoor meer dan een half miljoen mensen moeite heeft om de huur te betalen. Veel mensen staat het water (financieel gezien) tot aan de lippen. De jaarlijkse huurverhogingen zijn vaak meer dan de jaarlijkse verhoging van het inkomen, waardoor de problemen elk jaar toenemen.  Meander Wonen laat de huurverhoging één maand later ingaan.

Meander Wonen en  Heemwonen en Wonen Zuid hebben gekozen om niet de maximale huurverhoging van 5 tot 6% door te voeren maar de huurverhoging te beperken tot 2,3%.

Voorwaarde voor het kunnen verhogen van de huur per 1 juli is dat de huurders de  brief met de aankondiging voor 1 mei in de bus hebben.

Meander Wonen gaf aan dat het bestuur  daarover op 1 mei 2020 nog geen beslissing had genomen.

Marianne Laumann (fractievoorzitter SP Kerkrade) heeft telefonisch contact daarover opgenomen met Meander Wonen en erop gewezen dat de aankondiging van de huurverhoging wettelijk verplicht twee maanden voor de huurverhoging bij de huurders aanwezig moet zijn.

Meander Wonen heeft ons laten weten dat men de huurverhoging nu pas op 1 augustus laat ingaan.

Tevens heeft Meander aangegeven maatwerkoplossingen te treffen voor huurders die getroffen worden door de coronacrisis. SP Kerkrade zal Meander aan deze toezeggingen blijven herinneren.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u contact opnemen met SP Kerkrade via:

Mailadres: kerkrade@sp.nl
Telefoon: 045 5 11 91 21 / 06 11 500 946

Of u stuurt direct een e-mail naar Marianne Laumann: spkerkrade.mariannelaumann@gmail.com

Reactie toevoegen

U bent hier