h

Carin Wevers : Seksueel geweld en kindermishandeling hoort nergens thuis

30 mei 2020

Carin Wevers : Seksueel geweld en kindermishandeling hoort nergens thuis

Foto: Jos Piefer

Het College van Kerkrade wenst geen € 9.000 (0,23 cent per inwoner) bij te dragen aan het regionaal centrum  tegen kindermishandeling en seksueel geweld, waar slachtoffers van seksueel geweld en kindermishandeling worden opgevangen.  Carin Wevers (SP) reageert tijdens de raadsvergadering.

Wethouder Jongen (PvdA) wenst geen € 9.000, - bij te dragen aan dit regionaal  centrum. Volgens wethouder Jongen krijgt Heerlen hiervoor geld van de overheid. Bij navraag van de SP bij wethouder van Zutphen uit Heerlen blijkt dit niet het geval te zijn. Wethouder Jongen blijft echter bij zijn standpunt dat Heerlen hiervoor geld krijgt van de overheid. Hij zegt toe bereid te zijn om de situatie opnieuw te bekijken als blijkt dat Heerlen geldtekort heeft bij dit regionaal centrum. De meerderheid van de gemeenteraad volgt de wethouder en dus zal Kerkrade de gevraagde €9.000,- niet bijdragen.

Commentaar SP Kerkrade:

We zullen in elk geval uitzoeken of wethouder Jongen gelijk heeft.

Verder begrijpen we niet dat er in Kerkrade zo moeilijk wordt gedaan over €9.000,-  voor een regionaal centrum  waar slachtoffers van seksueel geweld en kindermishandeling worden opgevangen.

In Kerkrade is wel geld voor een onnodig en super de luxe uitgevoerd Center Court van € 42,5 miljoen met alle jaarlijkse lasten (miljoenen!) van dien.

De SP is van mening dat mensen voor stenen gaan.

Hieronder kunt u een korte video van de bijdrage van Carin Wevers bekijken:

https://youtu.be/tNVjczqPdT8

Reactie toevoegen

U bent hier