h

Voedselbanken roepen om HULP !

20 maart 2020

Voedselbanken roepen om HULP !

Foto: SP

Het behoeft geen betoog dat wij allemaal, echt iedereen, getroffen wordt door de Coronacrisis en de maatregelen die gepaard gaan met het beteugelen van dit virus. Maar zoals bij iedere crisis blijkt nu ook dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving het meest getroffen worden.

We lazen in diverse media, dat de voedselbanken niet meer voldoende voedsel aangeboden krijgen. Dit komt met name door het onnodige en asociale hamerstergedrag van mensen. De distributiecentra staan afgeladen vol, maar als de winkels geplunderd worden, dan wordt het logistiek haast een onmogelijke opgave om de winkels op tijd te bevoorraden.

Er is sprake van een gezondheidscrisis, geen voedselcrisis. Dus het is volstrekt onnodig om te hamsteren alsof het voedsel op raakt. Juist nu moeten we solidair zijn.

Nu kunnen we laten zien dat de “dikke-ikke-mentaliteit” van de VVD niet werkt! Het kan niet zo zijn dat de meest kwetsbare mensen geen voedsel krijgen. De “ieder-voor-zich-mentaliteit” moet plaatsmaken voor solidariteit. Want er is genoeg voor iedereen!

Mensen hebben de hulp van de voedselbanken nu harder nodig dan ooit.

We hebben een brandbrief gestuurd naar de het college van B&W van  Kerkrade om toch vooral in overleg te gaan hierover, zie hier de link naar de brief.

Dus lieve mensen, houdt rekening met elkaar en vooral met de meest kwetsbaren.

We houden u op de hoogte van de antwoorden.

Reacties

Afgelopen woensdag heb ik getracht mijn voedselpakket op te halen in Kerkrade. Daar werd verzocht om 1 meter afstand van elkaar te bewaren wat een goed punt is.
Echter de gang is schat ik zo’n 60 meter wat resulteert in zo’n 40 wachtende klanten. De geholpen klant moet dan door dezelfde gang langs iedereen weer terug naar buiten.
Na ¾ uur en 10 meter opgeschoven te zijn heb ik het opgegeven en ben huiswaarts gegaan zonder pakket.
Persoonlijk vindt ik het onverantwoord in deze crisis en zeker daar deze mensen al veel gevoeliger zijn en minder weerstand hebben.
Ik heb dan ook gekozen voor mijn eigen gezondheid.

Daarnaast wil ik ook nog opmerken dat er sinds zo'n 3 maanden geen brood of vlees meer is. Het pakket bestaat voornamelijk uit koekjes, chips, slagroomtaart en kinder-boeken -handschoenen.

Reactie toevoegen

U bent hier