h

Veel ouderen worden dupe van oproep supermarkten

22 maart 2020

Veel ouderen worden dupe van oproep supermarkten

Foto: SP

Supermarkten willen vanwege het Coronavirus geen contant geld meer accepteren. Hierdoor komen met name oudere mensen en mensen die onder bewind staan in de problemen. Er zijn zelfs mensen die onverrichter zaken huiswaarts van de supermarkt keerden, omdat hun contant geld niet geaccepteerd werd.

Contant geld is nog steeds een wettig betaalmiddel en voor zover mij bekend is er (nog geen) verordening die een weigering van contant geld rechtvaardigt.

We snappen dat er (strenge) maatregelen getroffen moeten worden in deze crisis. Maar ook in crisistijd mogen maatregelen niet onwettig zijn en kan het zeker niet zo zijn dat door die maatregelen mensen niet meer kunnen voorzien in hun eerste levensbehoefte.

Minister Hoekstra benadrukte ook het belang van contant geld voor sommige bevolkingsgroepen en zei tijdens een debat afgelopen week dat er geen enkele medische reden is om contant geld tijdelijk te verbieden. 

De SP Kerkrade is van mening dat als het echt niet anders kan, winkeliers contant geld moeten accepteren. Zie ook bijgevoegde brief aan onze burgemeester.

Reactie toevoegen

U bent hier