h

Sluiting van Pietershof? Pietershof moet openblijven.

20 juli 2018

Sluiting van Pietershof? Pietershof moet openblijven.

Foto: SP

De vrijwilligers van Pietershof werden opgeschrikt met het bericht van wethouder Jongen (PVDA), dat Pietershof gesloten zal worden.De SP is van mening dat Pietershof inmiddels door al die activiteiten van  vrijwilligers is uitgegroeid tot een goed functionerend wijkcentrum.  Pietershof moet behouden blijven. De SP ondersteunt daarom met woord en daad de actiegroep: Behoud "In Jodsnaam" Pietershof Chèvremont​ en roept anderen op dit ook te doen.

We begrijpen het beleid van wethouder Jongen niet meer. Enerzijds probeert men in Kerkrade West een gemeenschapshuis van de grond te krijgen. Deze wethouder heeft besloten  dat de gebruikers van het Westhoes vijf jaar geen huur hoeven te betalen. Kosten 5 jaar lang €135.000,- per jaar. Dat is €675.000,-.

Het gebouw van Pietershof zou € 600.000,- moeten kosten, maar daar wil de gemeente niet in investeren. Aan de ene kant dus een erg groot bedrag besteden om het Westhoes van de grond te krijgen en dan aan de andere kant Pietershof sluiten? Dat kan deze wethouder toch niet serieus menen.

Op de eerste plaats hoeft Kerkrade het gebouw niet zelf te verwerven om de activiteiten die daar plaatsvinden toch te laten doorgaan. Aan het Stift werd bijvoorbeeld € 200.000,- cadeau gedaan. Iets dergelijks zou hier bij Pietershof ook kunnen.

Maar we hebben wel grote moeite  met de uitspraak dat men Pietershof niet wil kopen omdat men wil investeren in mensen en niet in  stenen.

Deze wethouder zat en zit in het college waarin men maar liefst € 47 miljoen heeft besteed aan het centrumplan en waarbij men voor de nodige miljoenen de Campus heeft aangekocht. Daarnaast heeft deze wethouder zijn akkoord gegeven aan het hoofdlijnenakkoord waarin onder andere staat  dat men het Centercourt (bewegingsboulevard) wil realiseren voor € 36 miljoen. En dan het argument gebruiken dat men niet in stenen wil investeren en daarom Pietershof niet wil kopen voor €600.000,-? Als het niet zo triest was, zouden we er om moeten lachen.

De SP zal zich, het liefst met zoveel mogelijk andere partijen inzetten om de actiegroep  Behoud "In Jodsnaam" Pietershof Chèvremont​  te ondersteunen en mede daardoor Pietershof te behouden voor de vele mensen die daar meedoen aan al die prachtige sociale activiteiten die daar plaatsvinden en die de gemeente nauwelijks geld kosten.

Inmiddels hebben Lokaal Alternatief en Ons Kerkrade ook aangeven de strijd om Pietershof te ondersteunen. Hopelijk sluiten zich nog meer partijen en groeperingen hierbij aan.

Pietershof moet open blijven! Teken hier de petitie: https://behoudvanpietershof.petities.nl/

Wilt u de video bekijken van de informatiemiddag (gemaakt door Kerkrade.nu):

https://www.facebook.com/feestboek/videos/1659273397504275/

Reacties

de overheid in Nederland is al lang niet meer geïnteresseerd in mensen, dat is toch al lang duidelijk. Of dit de landelijke of plaatselijke is maakt amper tot geen verschil. Wat Kerkrade betreft is het voor mij steeds duidelijker dat we bestuurd worden door een stelletje egotrippers. Bedenk b.v. dat de markt een publiek domein is en en met gemeenschapsgeld is aangelegd (meerdere malen). Dan wordt er een concert gegeven, de prijs van een ticket zal voor heel veel inwoners in Kerkrade niet te betalen zijn, maar zonder ticket geen toegang tot een publiek domein.
Ik heb overigens niets tegen deze concerten, maar het gaat me om de gedachte en het principe. Wordt het aan te leggen bewegingspark voor iedereen toegankelijk of ook alleen weer voor diegenen die het betalen kunnen. Feit blijft indien het er wel komt, het voor de mensen uit het centrum het meest toegankelijk is (veelal met een ruimere beurs). Immers mensen van buiten het centrum zullen eerst een stuk moeten reizen!!! Eygelshoven, Terwinselen, Gracht, Spekholzerheide en Heilust. Hoezo algemeen belang?????

Reactie toevoegen

U bent hier