h

Concert Guido Dieteren Kerkrade: Weer gratis kaartjes voor de raadsleden!

12 juli 2018

Concert Guido Dieteren Kerkrade: Weer gratis kaartjes voor de raadsleden!

Het profiteren over de rug van de burgers van Kerkrade kent geen grenzen voor het college en de coalitie.  Vorig jaar heeft de SP al geprotesteerd tegen de gratis kaartjes die het college ter beschikking stelt aan de raadsleden voor het optreden op de markt van Guido Dieteren. Na alle tumult dacht de SP dat het college wellicht respect zou tonen voor de burgers van Kerkrade, maar niets is minder waar.

Dit jaar gaan ze zelfs nog een stapje verder.

Nog geen week geleden is het dat het college en de coalitie (de partijen BB, PvdA, VVD en CDA) besloten om de meest kwetsbare groep, de chronisch zieken, 125 euro per jaar af te nemen en nu mogen burgers ook nog eens dubbel betalen voor een concert van Guido Dieteren.

Wellicht denkt u dan; hoezo dubbel betalen?

Net zoals vorig jaar, heeft het college onder verantwoordelijkheid van wethouder Weijers (Burgerbelangen) besloten om ook dit jaar een ton subsidie te geven aan Guido Dieteren. Tevens is besloten om ook de komende twee jaar per jaar €100.000,- subsidie te geven, In totaal dus € 300.000,-.

Dat wordt natuurlijk door alle burgers van Kerkrade betaald.

Maar het college vindt dit niet genoeg, want die arme raadsleden kunnen zelf geen kaartje betalen?

Daarom worden de burgers verplicht om dat ook nog te financieren. En natuurlijk hoeven raadsleden en het college niet alleen te gaan.

nee hoor, alle partners mogen ook mee op kosten van de burgers.

De SP heeft de volgende mail naar het college en de raad gestuurd;

Beste college van B&W en collega raadsleden,

Met verbijstering heeft de SP kennis genomen van de wederom gratis toegangskaarten voor het concert van Guido Dieteren voor de raadsleden.

Na het tumult van vorig jaar m.b.t dit onderwerp zouden we toch verwachten dat de "ambassadeurs" van Kerkrade meer empathie kunnen opbrengen voor het standpunt van de burgers van Kerkrade.

Maar blijkbaar is er niet alleen sprake van gebrek aan empathie, maar ook nog van respectloosheid.

Het college en de coalitie vinden het geen enkel probleem om chronisch zieken een bedrag van 125 p.j. af te nemen.

Maar daarnaast vinden ze ook nog dat de burgers moeten betalen voor de kaartjes van het college en de raadsleden, inclusief partners natuurlijk!

Wij, de "ambassadeurs" van Kerkrade, krijgen een zeer riante vergoeding voor ons raadswerk. En aangezien we idd "ambassadeur" zijn van Kerkrade en een voorbeeldfunctie hebben, wordt allerminst verwacht dat we onze concertkaartjes door burgers laten betalen.

De SP vindt het een schande dat er nog zulke voorstellen worden gedaan in een tijd met oplopende tekorten.

Om zich te profileren als "ambassadeur" van Kerkrade is o.i. respect en empathie naar onze burgers nodig.

En daar ontbreekt het dit college volledig aan door met dit voorstel te komen.

En ook de raadsleden die hier gretig gebruik van maken.

De SP zal natuurlijk geen gebruik maken van dit soort buitensporigheden en roept alle collega raadsleden op om hetzelfde te doen uit respect voor onze inwoners van Kerkrade.

Wat betreft het voorstel van Noud Krasovec om de kaarten persoonlijk op te vragen en aan mensen die minder draagkrachtig zijn te geven; dat is vorige keer ook al door de SP gevraagd en het antwoord was dat dit niet mogelijk was. De SP mocht de kaarten niet aan anderen geven.

Met vriendelijk groet,

Marianne Laumann, fractievoorzitter SP

Jos Piefer,                   raadslid SP

Carin Wevers,            raadslid SP

 

 

 

 

Reacties

Dit

is met geen woorden te beschrijven en zij krijgen dit geld van het rijk om de mensen te compenseren dit is diefstal gr

de gewone burger kan betalen en dan krijgt dieteren ook nog 3 ton subsidie kerkrade gaat wel bezuinigen op de invalide mensen die t zoal niet breed, hebben er moest niemand naar dat concert gaan

Helemaal goed. Hierin herken ik mijn partij ook weer lokaal.

Niet meer normaal het word tijd dat de VVD PvdA en CDA en zeker de BURGERBELANGEN die er voor de burger moet iedereen last vallen maar ja burger belangen bestaat voor 70% uit EX ONDERNEMERS dus VVD,'ers en nu dat weer met die kaartjes....en de zieke mens een de 125 euro afnemen net als het landelijke cabinet een en al zakkevullers ....

Er hangt op z'n minst een zweem van belangenverstrengeling om dit hele verhaal heen. Er wordt immers een subsidie aan Dhr. Dieters gegeven in ruil voor gratis kaarten voor de raadsleden. Als Guido Dieters en zijn orkest al een subsidie ontvangen van de gemeente Kerkrade (de Kerkraadse burgers dus) dan zou dit concert op z'n minst gratis toegankelijk moeten zijn voor élke Kerkradenaar. Nu wordt een door Kerkrade gesponsord concert, dat voor veel mensen in Kerkrade met een kleine beurs niet toegankelijk is vermomd als PR voor Kerkrade. Persoonlijk vind ik de concerten van Guido Dieters geweldig; ik heb er al enkele in het theater bezocht. Maar een gesubsidieerd concert moet voor iedereen toegankelijk zijn, niet alleen voor de Kerkraadse elite.

Dit mogen jullie gerust ook in de limburger neerzetten. Stond dat ook van
Per direct 125,00 afschaffen.
Vind het diep treurig wat allemaal gaande is in kerkrade. En dupe is weer de burger. Dan spreken we nog niet over de rest. Maar het ergste is de ouderen krijgen het niet eens mee. Want niet iedereen kan achter pc. Voor media Wat kan de burger daar aan doen?

ons kent ons blijkbaar !! men kent zich steeds meer privileges toe !

Ik weet wel ,zal nooit meer stemmen als het om .de gemeente gaat .Schamen moeten ze zich ,en ze doen zich fijner voor dan ze werkelijk zijn.

Het wordt de hoogste tijd dat aan deze toestanden een eind wordt gemaakt! Ga de straat op Kerkrade protesteer en pik het niet meer! Dit lijken wel toestanden uit de tijd dat de adel nog oppermachtig was! Jaag ze het gemeentehuis uit!

Reactie toevoegen

U bent hier