h

Marianne Laumann opnieuw lijsttrekker SP Kerkrade.

23 november 2017

Marianne Laumann opnieuw lijsttrekker SP Kerkrade.

Foto: SP

Strijdvaardigheid, kennis en kunde, ervaring en nieuw elan, dat kenmerkt de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van de SP voor 2018. Kerkrade heeft 29 raadszetels. De SP lijst telt ook 29 kandidaten.  Opvallend is het grote aantal vrouwen (11), op de lijst, waarvan 4 bij de eerste tien.

Vier jaar geleden boekte de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen in Kerkrade met Marianne Laumann als lijsttrekker het beste resultaat uit zijn  historie. De SP ging in één keer van 0 naar drie zetels.

SP Kerkrade is erg blij dat Marianne Laumann ook bij deze verkiezingen de kar wil gaan trekken.

Marianne Laumann: “We hebben de afgelopen jaren laten zien waar de SP voor staat. We willen vooral investeren in mensen en niet in stenen. We hebben harde oppositie gevoerd en steeds de aandacht gevestigd op de belangen van de burgers. We hopen dat de kiezers ons keiharde werken de afgelopen jaren zullen waarderen.  Met de steun van de kiezers kunnen we deze veranderingen ook daadwerkelijk realiseren.

Op de plaatsen twee en drie twee verrassende nieuwkomers.  Op twee Jos Piefer, al bekend van het geslaagde verzet tegen de golfbaan Rolduc. Op drie Carin Wevers, bekend van haar vasthoudendheid tijdens de commissievergaderingen. 

Vervolgens zittend raadslid Ad van Beek op 4, bekend van de raad, maar vooral ook van zijn voortrekkersrol in vele acties o.a. voor de sluiting van Tihange en van zijn succesvolle motie tegen TTiP.

Nieuwkomers Joop en Agnes Appels komen op vijf en zes. Op eigen verzoek is raadslid John Krewinkel iets lager op de lijst geplaatst (7).

Opvallende kandidaten zijn verder Bram en Judith Schaminée.  Bram is fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten en woont samen met Judith sinds dit jaar in Kerkrade. De SP heeft al vruchten kunnen plukken van de goede relatie met en korte lijntjes naar de SP in de Provinciale Staten.

Martin Krewinkel  (9),  en fervent Roda Fan Ron Woldinga (14) doen voor het eerst mee op de SP lijst. Daarnaast zijn er nog  een flink aantal andere sterke kandidaten.

De SP brengt hiermee een sterke ploeg op de been, met strijdvaardige, deskundige en vaardige kandidaten.  Ze moeten in staat zowel tijdens de verkiezingen als ook daarna in de gemeenteraad een prima resultaat neer te zetten.

Alle kandidaten uit de top 15 hebben een stevige SP opleiding doorlopen of ronden die nog af en zijn klaar voor een rol in de gemeenteraad.

Tijdens de twee laatste verkiezingen, voor de Tweede Kamer en voor Provinciale Staten was de SP op korte afstand na de PVV de tweede landelijke partij in Kerkrade. Met een goede campagne moet een mooie uitslag mogelijk zijn.

Hoog tijd voor verandering in Kerkrade, hoog tijd voor meer SP.

Helpt u ons daarbij?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marianne Laumann  06-58987478

of per mail: kerkrade@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier