h

SP ondersteunt staking juffen en meesters, ook in Kerkrade.

4 oktober 2017

SP ondersteunt staking juffen en meesters, ook in Kerkrade.

Foto: SP

Beste meesters en juffen, 5 oktober leggen jullie het werk neer. Wij als SP begrijpen dat jullie dat niet zo maar doen. Zo vaak gebeurt het ook niet. Maar er is nu alle reden toe. Meesters en juffen  krijgen tot 30% minder salaris dan even hoog opleiden. Een derde van de leraren krijgt te maken met een burn-out. En het leraren tekort neemt alleen maar toe.  Daarom steunt de SP jullie eisen. Meer loon. Minder werkdruk. Omdat de toekomst van onze jonge kinderen te belangrijk is. En jullie beter verdienen. Dus veel succes en plezier morgen bij jullie dappere stap. Met strijdbare groet: Emile Roemer en Peter Kwint.  De SP besteedde in het hele land aandacht aan de staking. In Kerkrade staken we de leerkrachten die morgen staken alvast een hart onder de riem en bezorgden we op diverse scholen een Limburgse vlaai. Tevens willen we iets doen aan de werkomstandigheden. Daarvoor hebben  we een drietal korte vragen. Die kunt u invullen via: www.SP.nl/POinActie

De juffen en de meesters  in Kerkrade waren blij verrast met de actie van de SP. Velen gaan morgen naar Den Haag. De krant berichtte al, dat de VID morgenochtend een zeer rustige spits verwacht:

"Door de staking gaan forenzen met schoolgaande kinderen veel later of zelfs niet de weg op. Hierdoor pakt de ochtendspits veel rustiger uit", zo laat de VID weten.

De leraren staken tegen de grote ongelijkheid in beloning. Het kabinet heeft al een bedrag gereserveerd om de verschillen te verkleinen, maar dat wordt als veel te weinig ervaren.

Bij ons bezoek aan diverse scholen kregen we te horen dat velen morgen staken, maar dat er ook een aantal deze  dag gebruiken om te werken aan het vele achterstallige werk dat er nog ligt.

De zeer hoge werkdruk en het grote aantal leerlingen per klas is ook een probleem.

De SP ondersteunt niet alleen deze staking, maar zoekt ook naar manieren om het werk leuker te maken. Daarom hebben we, in een mini enquête,  drie vragen aan U. We stellen het op prijs als u deze wilt invullen. Dat kan via: www.SP.nl/POinActie

De SP steunt niet alleen vandaag deze actie. Ook in juni waren wij er, dat kunt u hier nalezen:

https://sp.nl/nieuws/2017/06/sp-steunt-leraren-verhoog-salaris-nu

De SP is van mening dat jullie beter verdienen, in heel Nederland en zeker ook in Kerkrade.

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier