h

Motie SP Kerkrade voor steun aan actie “mensensenketting” voor sluiting kerncentrale Tihange aangenomen.

9 juni 2017

Motie SP Kerkrade voor steun aan actie “mensensenketting” voor sluiting kerncentrale Tihange aangenomen.

Foto: SP

De kerncentrale in Tihange is al vele jaren op een heel negatieve manier in het nieuws. Steeds weer gebeuren er incidenten en stellen deskundigen vraagtekens bij de veiligheid van deze kerncentrale. De directeur  van de FANC, dit is de Belgische nucleaire waakhond, schrijft in 2 brieven gericht aan de exploitant van de Centrale in Tihange maar ook Doel dat de kans op een kernramp in de drie reactoren van Tihange en in de reactoren 3 en 4 van Doel “zeer waarschijnlijk” is en de gevolgen “vergelijkbaar met de zeer ernstige ongelukken in Fukushima en Tsjernobyl”.  SP Kerkrade vindt dat dit zo niet langer kan en heeft daarom een motie ingediend, samen met GroenLinks en Ons Kerkrade. Deze motie is door de hele raad gesteund, aangenomen in de raadsvergadering van 31 mei 2017.

In deze motie wordt het college opgedragen de bewoners van Kerkrade te informeren over het grote gevaar van deze kerncentrale zo dichtbij Kerkrade. En tevens op te roepen deel te nemen aan de "mensenketting" van Tihange, Luik, Maastricht tot Aken van 90 kilometer lang op 25 juni, voor sluiting van Tihange.

Het college van Kerkrade heeft hier gehoor aangegeven middels een persbericht op 8 juni 2017 met de titel “Kerkrade steunt protestactie Tihange”. Zie hiervoor:

https://www.kerkrade.nl/nieuws_en_publicaties/persberichten/08.06.17__ke...

Op zondag 25 juni 2017 start de mensenketting die de onmiddellijke sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 eist. Iedereen kan daaraan meedoen.

Wilt u deelnemen aan deze actie neem dan contact op met de SP coördinatoren van deze actie:

René Hanneman: 06 48065775 of mail naar: rhanneman@outlook.com

Ad van Beek              06 33038645   mail:  advanbeek321@gmail.com

Wilt u meedoen aan de mensenketting? Hier kunt u zich aanmelden.:

Aanmelden: SP-leden en -sympathisanten uit Limburg die mee willen doen kunnen zich opgeven via: tihange-protest@sp.nl 

Wilt u weten waarom deze actie nodig is? Bekijk dan deze korte film (ongeveer 3 minuten).

http://m.limburger.nl/cnt/dmf20161223_00033655/video-dit-gebeurt-er-met-limburg-en-aken-bij-nucleaire-ramp-kerncentrale-tihange

Reactie toevoegen

U bent hier