h

SP Kerkrade met grote delegatie aanwezig bij manifestatie Nationaal Zorgfonds op het Malieveld.

20 februari 2017

SP Kerkrade met grote delegatie aanwezig bij manifestatie Nationaal Zorgfonds op het Malieveld.

Foto: Mariannne Laumann

SP Kerkrade was met een grote delegatie aanwezig bij de manifestatie van Nationaal Zorgfonds op het Malieveld in Den Haag. Na het zorgdebat trok een grote stoet mensen door Den Haag om nog meer steun te vragen voor het Nationaal Zorgfonds. Bij de manifestie waren volgens diverse media meer dan 10.000 deelnemers aanwezig. Daarmee werd het een van de grootste manifestaties sinds jaren. Intussen hebben meer dan 250.000 mensen schriftelijk hun steun betuigd aan het Nationaal Zorgfonds. Wilt u het Nationaal Zorgfonds ook steunen? Dat kan eenvoudig en snel, ga naar: www.nationaalzorgfonds.nl

Ziek zijn is geen keuze!
SP Kerkrade  steunt Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico.

Vanaf april 2016 voert de SP in Kerkrade actie om steunbetuigingen op te halen voor het Nationaal Zorgfonds. Bijna iedereen die we spreken is voorstander  van een Nationaal Zorgfonds.

Wat is er aan de hand in de zorg?
Tien jaar geleden kreeg Nederland een nieuw zorgstelsel. Concurrentie zou de zorg beter en goedkoper maken. Zorgverzekeraars kregen meer macht. Het eigen risico werd ingevoerd en jaarlijks flink verhoogd (van 155 euro in 2008 naar 385 euro in 2016). Het basispakket werd steeds verder uitgekleed. De tandarts, geestelijke gezondheidszorg en fysiotherapie vallen hier niet meer onder. 

Wat is er mis aan dit zorgstelsel? 
Veel mensen zijn ontevreden: patiënten, huisartsen, specialisten. 1 miljoen mensen hebben moeite met het betalen van hun zorgkosten. Elk jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld één miljard euro winst. Daarbovenop besteden zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar aan advertentiecampagnes voor het jaarlijkse overstapcircus. De salarissen van zorgbobo’s rijzen de pan uit. En de mensen die de zorg verlenen? Die worden gek van alle formulieren en regeltjes.

Hoe kan het anders in de zorg?
Wij willen een Nationaal Zorgfonds:
- zonder zorgverzekeraars
- het eigen risico van 385 euro schaffen we af: ziek zijn is geen keuze
- het Nationaal Zorgfonds vergoedt ook tandarts, fysiotherapie en geestelijke gezondheidszorg.

Is dat te betalen?
Ja! We bezuinigen miljarden door besparingen bij het afschaffen van de zorgverzekeraars, schrappen van onnodige regels en bureaucratie in de zorg en het aanpakken van de woekerwinsten van de farmaceutische industrie. Daarnaast is al een kleine ingreep in het eerlijker maken van ons belastingstelsel voldoende. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eerlijker belastingbijdrage van banken en grote bedrijven

Hoe krijgen we dat voor elkaar?
Huisartsen, specialisten, verplegers en zorgwerkers maken zich grote zorgen. Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking wil van dit zorgstelsel af. Nu de politiek nog!
We starten een beweging die een nationaal Zorgfonds zonder eigen risico eist. Hoe meer mensen meehelpen, hoe beter. Met uw steun kunnen we het regelen.

Wat kunt u doen?
Alle hulp is welkom. Teken de petitie op www.Nationaalzorgfonds.nl 
U kunt daar ook een actiepakket aanvragen. Verspreid het verhaal onder familie en vrienden en via Facebook en Twitter. Wilt u actief worden in Kerkrade om zoveel mogelijk steun te verwerven? Aanmelden kan ook via kerkrade@sp.nl

Een onafhankelijk onderzoek toonde aan dat velen in Nederland een Nationaal Zorgfonds willen. Een aantal politieke partijen willen dit echter niet. Wilt u ook een Nationaal Zorgfonds en de partij waar u op wilde stemmen niet? Dan kiest u toch gewoon voor de SP.

Hoog tijd voor verandering, hoog tijd voor meer SP.....In Nederland, maar ook in Kerkrade.

Reactie toevoegen

U bent hier