h

Motie van CDA om centrumplan toch op tijd af te bouwen afgewezen.

24 februari 2017

Motie van CDA om centrumplan toch op tijd af te bouwen afgewezen.

Onlangs heeft wethouder Wiermans (Burgerbelangen) laten weten dat het nieuwe centrum van Kerkrade niet klaar zal  zijn bij de start van het WMC deze zomer. Tijdens de behandeling van het onderdeel "cultuurcluster" van het centrumplan, in december 2016, waar nog even 7.2 miljoen extra op tafel moest komen, heeft de SP nog gevraagd of de totale planning “klaar voor WMC” nog haalbaar was. Dat werd bevestigd.

In januari kwam de stuurgroep, volgens wethouder Wiermans,  tot de (miraculeuze) ontdekking dat het niet ging lukken om het centrumplan tijdig op te leveren voor het WMC, terwijl in december nog volmondig werd aangegeven dat het centrumplan op planning lag!

Het CDA diende afgelopen woensdag in de raadsvergadering een motie in, om alles in het werk te stellen,  opdat het centrumplan nog op tijd klaar zou zijn voor het WMC.

Door het CDA werd toegelicht,  dat men deze motie al had besproken met de wethouder om er vaart achter te zetten. Er zou in het weekend gewerkt kunnen worden om de vertraging in te lopen van de werkzaamheden. Daarnaast zouden er tijdelijke oplossingen gekozen kunnen worden wat betreft bestratingen en voorzieningen. Kosten; €500.000 euro extra.

Wethouder Wiermans gaf echter aan dat het niet mogelijk was, hij had met de projectgroep overleg gepleegd. Volgens het CDA was het wel mogelijk want ook zij hadden dezelfde mensen hierover geraadpleegd. Kortom gekissebis, maar geen oplossing voor het probleem.

De SP zou het erg op prijs stellen als alles op tijd voor het WMC kon worden opgeleverd.

We vinden het ontoelaatbaar en van een zeer onprofessioneel niveau getuigen van dit college:

  • Bijna niet te geloven, maar de verantwoordelijk wethouder heeft geen vaste opleverdatum in het contract laten opnemen.
  • Er is geen enkele boeteclausule in het contract vastgelegd bij het niet tijdig opleveren van het centrum door aannemer en/of projectontwikkelaar.
  • Er zijn al veel te veel miljoenen over de balk gesmeten en het einde is nog steeds niet in zicht.
  • Daarnaast zouden omwonenden ook nog in het weekend last hebben van geluidsoverlast.

De SP is van mening dat de burgers van Kerkrade niet zouden moeten opdraaien voor het amateuristisch optreden van de verantwoordelijk wethouder en het college.

Tijd voor een professioneel college dat de burgers stabiliteit biedt en de sociale nood aanpakt die heel groot is in Kerkrade.

Namens SP Kerkrade,

Marianne Laumann, Ad van Beek, John Krewinkel

Reacties

In het bedrijfsleven was zo'n man allang aan de kant gezet. Hij brengt het doel van de gemeenschap (het bedrijf) in gevaar en wilt er blijkbaar ook niet aan werken om het doel wel te halen.

Wie geeft er nu miljoenen weg zonder garanties af te dingen, dat doe je met je eigen geld toch ook niet!

Als het waar is, en dat zal wel, is er toch minimaal sprake van een amateuristisch wethoudertje, die smijt met gemeenschapsgeld. de projectontwikkelaar en aannemer zijn dus de lachende derden. Het enige voordeel is dat er genoeg onderwerpen zijn voor carnaval.

Reactie toevoegen

U bent hier