h

SP Kerkrade stelt vragen over standbeeld van 11 meter hoog dat €200.000,- kost.

20 januari 2017

SP Kerkrade stelt vragen over standbeeld van 11 meter hoog dat €200.000,- kost.

Via een krantenartikel vernam de SP dat er plannen zijn om in het centrum een standbeeld te plaatsen van een Spaanse kunstenaar van 11 meter hoog, dat € 200.000,- kost. Dit geld zou bijeen moeten worden gebracht door het verkopen van 100 miniaturen van dit beeld, die per stuk € 3.000,- moeten kosten.  De SP wil onder andere weten, wie  dit wanneer heeft besloten en wie voor de kosten opdraait als de 100 miniatuur beelden met een prijs van € 3000,- per stuk niet worden verkocht. Verder zijn er vragen over waarschijnlijke hoge kosten van vervoer en plaatsing. Wie gaan die betalen?  Het ligt niet voor de hand dat de rekening naar de gemeente kan worden doorgeschoven, want de raad is hierover immers niet geraadpleegd. Maar wie dan wel?

Daarnaast willen we graag weten of dit een eenmansactie van burgemeester Som is en waarom het een Spaanse kunstenaar moest zijn  en of er ook in onze regio naar een kunstwerk of kunstenaar is gekeken. Daarnaast hebben we ook vragen over de plaatsingskosten. Als het beeld in Spanje wordt vervaardigd, zijn er waarschijnlijk hoge kosten verbonden aan het vervoer van een beeld van dergelijke omvang. Bovendien zullen de plaatsingskosten ook niet gering zijn.

Uit een door een krant georganiseerde enquête bleek dat ongeveer een derde van de ondervraagden positief over het beeld was en twee derde negatief.

Via de link hieronder kunt u onze vragen lezen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier