h

Regels vergoeding mijnschade voor schrijnende gevallen versoepeld, 200 eerder afgewezen aanvragen kunnen opnieuw in behandeling worden genomen.

10 januari 2017

Regels vergoeding mijnschade voor schrijnende gevallen versoepeld, 200 eerder afgewezen aanvragen kunnen opnieuw in behandeling worden genomen.

SP blijft knokken voor maatregelen en vergoeding bij mijn(water)schade). Bij het verschijnen van het eindrapport van Minister Kamp (december 2016) over mijn(water)schade werd eveneens bekend, dat de regels om bij schrijnende gevallen voor vergoeding in aanmerking te komen zijn versoepeld. Helaas is er nog steeds geen algemene regeling voor vergoeding  van alle mijn(water)schade. Deze zal er ook moeten komen, want het kan niet zo zijn, dat mensen worden opgezadeld met vaak grote schade, aan hun huizen, waaraan ze part noch deel hebben gehad en die zij ook niet hadden kunnen voorzien of voorkomen. Minister  Kamp (VVD) stelt zich nog steeds op het standpunt dat deze schade is verjaard. SP Gedeputeerde Daan Prevoo wil  via een proefproces bereiken, dat mijn(water)schade wel  wordt vergoed.

Gelukkig zijn de regels voor schrijnende gevallen nu wel reeds versoepeld.

Niet langer moeten inwoners van de voormalige Mijnstreek met ernstige mijnschade aan hun woning aantonen dat die schade zo acuut is dat sprake is van een gevaarlijke noodsituatie. Maar er moet wel nog steeds sprake zijn van een schrijnend geval, dat wil zeggen, er moet op sprake zijn van een dreiging voor de veiligheid van de bewoners op redelijk korte termijn.

Hierdoor kan het Calamiteitenfonds Mijnwaterschade Limburg zo’n tweehonderd eerder afgewezen schadegevallen opnieuw in behandeling nemen. "In de huidige regeling staat dat er sprake moet zijn van acute dreiging. Nu staat er dat er sprake moet zijn van acute dreiging op redelijk korte termijn. Dat biedt ons de mogelijkheid om meer mensen binnen de regels te helpen", zegt voorzitter Jan de Wit van het Calamiteitenfonds.

U kunt het Calamiteitenfonds Mijnwaterschade Limburg vinden via:

http://www.mijnwaterschade.nl/

Daar treft u meer informatie aan en kunt u een aanvraag indienen.

We zijn blij, met dit succes, maar we zullen ook doorgaan met de strijd om een redelijke vergoeding van mijn(water)schade.

Zie ook: http://www.1limburg.nl/soepelere-regels-mijnschade-kan-opnieuw-worden-gemeld

 

Reactie toevoegen

U bent hier