h

SP raadsleden weigerden vrijkaarten concert Guido Dieteren.

22 augustus 2016

SP raadsleden weigerden vrijkaarten concert Guido Dieteren.

Foto: Ernst Peters / smiley boos

Raadsleden en college B&W profiteren van concert Guido Dieteren. Het concert van Guido Dieteren toont weer eens duidelijk aan wiens belangen de coalitie en het college van B&W nu eigenlijk dienen.

Toegegeven: Het concert bleek een daverend succes, maar wie draaiden op voor een groot deel van de kosten? ER werd 1 ton subsidie verstrekt, betaald uit de algemene middelen, opgehoest door alle burgers.

Zij die niet gingen betaalden dus ook mee aan dit concert. Zij die wel gingen moesten een kaartje kopen en betalen dus 2 keer voor hetzelfde concert. 

Maar wie niet betaalden: gemeenteraadsleden en B&W en hun partners.

SP Kerkrade heeft aangegeven, evenals Groen Links en Ons Kerkrade, hun kaartjes aan mensen te willen geven die het financieel moeilijk hebben en daardoor geen kans zien om het concert bij te kunnen wonen. Maar daar stak het college een stokje voor.

De kaartjes waren volgens hen op naam gesteld en dus persoonlijk.

De fractie SP Kerkrade heeft geen gebruik gemaakt van de ter beschikking gestelde kaarten omdat we vinden dat  gemeenteraadsleden een ruime maandelijkse vergoeding krijgen voor hun werk en ook het college B&W verdient een goed salaris. Daarnaast vinden we het volstrekt onzinnig dat er een ton subsidie naar het concert van Guido Dieteren gaat.

André Rieu krijgt geen enkele financiële vergoeding van Maastricht, terwijl dit toch een veel grotere trekpleister is voor de stad Maastricht.

Het wrange is dat het college zichzelf op de borst klopt voor haar culturele en maatschappelijke betrokkenheid maar ondertussen hard bezuinigt op bijvoorbeeld de muziekschool, waar iedereen zich muzikaal kan ontplooien.

Marianne Laumann,

Fractievoorzitter SP Kerkrade.

Reacties

Smerige profiteurs....

Laats zei een kennis van mij in het dialect:" Kirchroa is en eng schoepkaar jemeente en dat zal ummer zoe blieve". Als ik dit lees weet ik wat hij bedoelt. Veel eigen belang en vriendjespolitiek. Guido verkoopt vervolgens de televisierechten en verdiend daar ook nog eens aan. 100.000 euro? Talloze instellingen en stichtingen binnen de gemeente kunnen alleen maar dromen van zo'n bedrag, maar die moeten bedelen voor een habbekras, als ze überhaupt al iets krijgen. Zo vind ik het ook raar dat politici die moeten beslissen over financiële steun aan het alles opsloppende Roda JC, bij iedere thuiswedstrijd met hun gezin en familie in de VIP lounche zitten en bolgevoerd worden door diezelfde voetbalclub. Belangenverstrengeling? Een woord dat in het vocabulair van menig Kerkraadse bestuurder blijkbaar niet voorkomt. En als er dan politici zijn die een initiatief nemen om de mensen met het kleine portemonnaie een warm hart toe te steken worden ze door diezelfde veelvraten op hun vingers getikt. Schandalig is het!

Ongelooflijk. € 100.000,- subsidie voor een concert.
Wat kost een concert nou eigenlijk?
Het gebouw waar het plaatsvindt staat er (waarschijnlijk) al, maar oké, de zaal moet gehuurd worden. Dan heb je reiskosten, consumpties en een (ruime?) vergoeding voor de artiesten(en). Hoe kan je zo aan een ton komen? Ik zou toch ook een beetje onderzoek doen naar 'de strijkstok'. In de zin of er geen familieleden, vriendjes en/of vriendinnetjes van B&W het leeuwendeel van deze ton krijgen, omdat ze 'iets' doen. Ik weet het niet, maar ik zou zeggen dat dit zaakje stinkt. Zelfs hier in Amsterdam meen ik flarden van een rottende meur te ruiken.
Maar goed gedaan verder en succes ermee.
Groet Geert

Marianne..., ben blij met jouw tekst..., raakt mij en ben het met je (jullie) visie geheeeel eens. Voor wat dit onderwerp betreft zijn wij als het ware uit hetzelfde hout gesneden...Chapeau!!! Jo Reuleaux (Terwinselen)

.

NOU EEN DUIM VOOR SP GROENLINKS EN ONS KERKRADE

ik vind dat ook schandalig
maar ja voor niks en zitten ook nog op de eerste rij

Voorbeeld van hoe verwrongen onze wereld in elkaar zit. Het protest is terecht, maar hoe kunnen wel onrecht en corruptie bestrijden? Het antwoord weet ik ook niet, en het protest is hooguit een gebaar waar geen gevolg aan zit. Niet tegen SP die blijkbaar net zo onmachtig is als ik of andere burgers, maar een verwijt aan de scrupuleuze mensen die nooit tot inzicht blijken te komen.

Beste
Jullie betoog is waar alleen hadden jullie eerder aan de bel moeten trekken en niet eerst na het feestje.
Wat mij opvalt is dat de tekst die u gebruikt verdomd veel lijkt op die van OK.
Overigens, geef nu al aan aan het WMC bestuur jullie geen gratis willen. Deze rel is ook elke 4 jaar.
Groeten
Pierre

Verbaasd ben ik niet....wat wel meer dan erg, om maar te noemen asociaal is, is het feit dat de geweigerde kaartjes ook niet naar mensen gingen die het financieel moeilijk hebben. Gewoon onbegrijpelijk! Met welk argument heeft men dit geweigerd? Hoe dan ook, volstrekt onaanvaardbaar! Geven de SP leden een supermooie geste, althans probereert men, wordt dit zo afgehandeld. Gemeente, schaam jullie diep,diep,diep.

We hebben met opzet gewacht tot na het concert. We wilden het feestje niet bederven voor de mensen die wel € 60 euro hebben betaald.

Ons verhaal hebben we volledig zelf geschreven. Het artikel van OK gaat over hetzelfde onderwerp, meer overeenkomst kunnen we niet ontdekken.

We hopen dat door deze publicatie volgend jaar geen discussie over gratis kaarten van het WMC voor College en raadsleden aan de orde is. Overigers wil dit College volgend jaar ook bezuinigen op het WMC. De coalitie in dede  raad zal dit voorstel van het college wel weer steunen.

Dank voor jullie reacties. Wat betreft de tekst; als er overeenkomst lijkt te zijn, is dit te wijten aan het onderwerp en niet aan de auteur van de tekst, bij deze mijn tekst.
We willen duidelijk maken dat we er alles aan gedaan hebben om mensen met minder inkomen ook een leuke avond te bezorgen, maar helaas. Burgerbelangen, met 8 zetels de grootste partij en met 3 wethouders, hebben het meest geprofiteerd van de gratis kaartjes.

EIgenlijk niet zo'n goed idee. Ik heb mijn kaarten voor het WMC uitgedeeld aan de armen in de buurt, en die hebben genoten.

Rob Kool
BEstuurslid wijkvereniging de Bouwerwei.

En wat vindt de SP van het nieuws dat de gemeente Kerkrade de komende drie jaar nog eens drie ton steekt in een samenwerkingsproject met Guido Dieteren? Hebben jullie tegengestemd? Ik ben het met Ons Kerkrade eens dat dit gewoon sponsoring is.

Reactie toevoegen

U bent hier