h

Informatieavond in Heerlen over Nationaal zorgfonds, op 16 juni, met Renske Leijten.

8 juni 2016

Informatieavond in Heerlen over Nationaal zorgfonds, op 16 juni, met Renske Leijten.

Informatieavond in Heerlen
Ook in Zuid-Limburg gaan we aan de slag voor een Nationaal Zorgfonds. Er worden steunbetuigingen verzameld, discussies  georganiseerd en een comité gevormd dat hiervoor actief wordt.

Betere en betaalbare zorg voor iedereen.
Een Nationaal Zorgfonds zonder zorgverzekeraars en zonder eigen risico

Tien jaar geleden kreeg Nederland een nieuw zorgstelsel. Concurrentie zou de zorg beter en goedkoper maken. Zorgverzekeraars kregen meer macht.

Na tien jaar is duidelijk dat de concurrentie faalt. Veel mensen zijn ontevreden: patiënten, huisartsen, specialisten. Ons zorgstelsel is verspillend. Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld een miljard euro winst. Daarbovenop besteden zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar aan advertentiecampagnes voor het jaarlijkse overstapcircus. Dit geld wordt niet besteed aan goede zorg.

Zorgverleners worden gek van de bureaucratie. Elke verzekeraar heeft zijn eigen formulieren en regeltjes.

Door het eigen risico betalen mensen die ziek zijn of ziek worden 385 euro extra aan zogenaamd eigen risico. Inmiddels blijkt dat één op de vijf mensen uit angst voor de kosten wel eens heeft afgezien van medische zorg.

Nationaal Zorgfonds
Wij vinden dat je in Nederland moet kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Wij willen één Nationaal Zorgfonds. Een basisverzekering waarin ook de tandarts, de geestelijke gezondheidszorg en de fysiotherapeut zijn opgenomen. Zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie. Zonder geldverslindende reclame en zonder torenhoge salarissen voor zorgbobo’s. En het eigen risico schaffen we af, want dat weerhoudt mensen er van om naar de dokter te gaan. Ziek zijn is namelijk geen keuze.

Er is inmiddels een petitie ‘Zorg voor en van iedereen’. Deze petitie wordt door steeds meer mensen gesteund waaronder:  Ton van den Berg- FNV Senioren, Rogier Botting-fysiotherapeut te Den Haag, Sjaak Bral-cabaretier en presentator, Bart Bruijn huisarts te Streefkerk, Edo Brunner- acteur en presentator, Carrie- sociaal advocaat en columniste, Ewald Engelen- financieel geograaf en publicist, Erik van Muiswinkel- cabaretier en presentator, Jim van Os- hoogleraar psychiatrie, Emile Roemer- SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Jan Slagter- directeur en presentator Omroep Max, Pieter Tjassing- FNV Uitkeringsgerechtigden, Dagmar van Wijngaarden- huisarts te Amsterdam, Cobie Groenendijk, psychiater te Amsterdam. Kijk op www.nationaalzorgfonds.nl

Informatieavond in Heerlen
Ook in Zuid-Limburg gaan we aan de slag voor een Nationaal Zorgfonds. Er worden steunbetuigingen verzameld, discussies  georganiseerd en een comité gevormd dat hiervoor actief wordt.

We nodigen u uit voor een informatieavond in Heerlen op:

Donderdag 16 juni, 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Cultuurhuis,  Sittarderweg 145 in Heerlen

Programma: over de tekortkomingen van het huidige zorgstelsel en de macht van de zorgverzekeraars. Over ons alternatief een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico met:
Patrick Albert, huisarts te Reuver
Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor de SP
Edo Brunner, acteur en presentator

Graag nodigen wij u van harte uit, U hoeft zich niet aan te melden.

Iedereen is welkom en entree is gratis. Koffie staat klaar.

 

Reactie toevoegen

U bent hier