h

Hoe staat het met de Campus?

20 januari 2016

Hoe staat het met de Campus?

Hoe staat het met de Campus?

De Campus, een gloednieuw schoolgebouw dat zo'n 10 jaar geleden werd neergezet, toonde binnen enkele jaren dermate grote scheuren dat de veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd. De school staat al jaren leeg. De schade loopt al in de miljoenen.

Na enig getouwtrek heeft de gemeente besloten dit gebouw aan te kopen en een gerechtelijke procedure te starten.

We hebben de laatste tijd geen relevante informatie meer ontvangen terwijl de enorme kosten (in januari 2015) al ongeveer € 5 miljoen blijven oplopen.

Reden voor de SP Fractie om aan de bel te trekken en vragen te stellen. Die treft u hieronder aan.

De vragen waren net ingediend of we vernamen via  de sociale media via journalist Crit Pingen, op Twitter dat een rapport van de Technische Commissie Bodembeweging over de Campus zou liggen dat niet openbaar wordt gemaakt.

Kennelijk heeft het College ook niet de behoefte om de inhoud met de gemeenteraad te delen. Uiteraard reden voor de SP om het rapport boven water te krijgen. 

Het College heeft een actieve informatieplicht naar de gemeenteraad, we zijn zeer benieuwd waarom deze informatie niet met de gemeenteraad is gedeeld.

Art 38 vragen van SP Kerkrade:

De fractie SP Kerkrade vindt dat alle informatie rond de campus heel traag verloopt en wil daarom alvast de volgende art. 38 vragen stellen.

  1. Wanneer krijgt de raad nadere informatie over de plannen m.b.t. de Campus?
  1. Is er al een procedure gestart i.v.m. een rechtszaak, zoals de wethouder eerder heeft aangegeven?
  1. Zo ja, hoever is men in de procesvoering? Is er al een datum bekend?Zo nee, wat is de exacte reden waarom dit niet is gebeurd en waarom is de raadniet in kennis gesteld?
  1. In januari 2015 gaf de wethouder aan dat het verlies op de Campus al ± 5 miljoen euro bedroeg. Hoeveel Bedraagt dit in januari 2016?

 

Aanvullende art 38 vragen naar aanleiding van het bekend worden van het rapport van de Tcbb.

Aanvullende art 38 vragen:

Vandaag moeten we, wederom via de media, in dit geval Twitter, vernemen dat er een rapport van Tcbb ligt over de Campus.

1.Graag vernemen we wanneer dit rapport werd ontvangen en waarom de gemeenteraad hierover geen informatie heeft ontvangen?
2) Tevens willen we dit rapport zo spoedig mogelijk ontvangen, zo nodig met een beroep op de wet openbaarheid van Bestuur.
3) Is het college bereid dit onderwerp te agenderen voor de volgende commissievergadering en toe te lichten? Zo nee, waarom niet?

 

We zijn benieuwd naar de antwoorden van verantwoordelijk wethouder Bok (Lokaal Alternatief)  en we houden u natuurlijk op de hoogte,

Namens SP Kerkrade:

Marianne Laumann,

John Krewwinkel,

Ad van Beek.

Reactie toevoegen

U bent hier