h

Problemen speelplek Gracht opgelost?

12 juni 2015

Problemen speelplek Gracht opgelost?

Foto: SP Kerkrade

Er waren jarenlang klachten van diverse soorten overlast van de grote speelplek (trapveld) Gracht, gelegen naast de speeltuin en direct grenzend aan de tuinen van diverse omwonenden.

De klachten werden vooral veroorzaakt door de grotere jeugd, lang niet altijd afkomstig uit de buurt, en dan meestal ‘s avonds, soms tot ‘s nachts 3.00 uur toe.

In de loop van de jaren hebben de bewoners diverse initiatieven ondernomen om de klachten te verminderen. Dit leidde tot gesprekken met de jeugd en leverde soms resultaat op. Na verloop van tijd was er echter weer andere jeugd en waren de klachten er weer.

SP Kerkrade heeft de omwonenden ondersteund om hierover in gesprek met de Gemeente te gaan. Het liefst wilde de omwonenden dat deze speelplek na al die jaren overlast, zou worden verplaatst. Dat lukte
niet. Daarna zijn de omwonenden, gesteund door de SP, gekomen met een alternatief om het trapveld te verkleinen.

Hierdoor zou de jeugd toch in staat zijn om een partijtje te voetballen en te spelen op het trapveld en dat tevens de overlast waarschijnlijk sterk kon worden beperkt. Dit alternatief werd ook omarmddoor de gemeente, nadat veel buurtbewoners schriftelijk hadden verzocht
om dit voorstel uit te voeren. Nu is dit alternatief gerealiseerd.

De
eerste weken is de overlast inderdaad stukken minder geworden en kan de jeugd toch nog gewoon voetballen. Laten we hopen dat het zo blijft.

Er is door de diverse betrokkenen bijna een jaar aan deze oplossing gewerkt. Met name Hans Kraan heeft veel werk hieraan verricht. Laten we hopen dat het beoogde resultaat wordt bereikt en dat de overlast die
meer dan 30 jaar heeft geduurd hiermee binnen aanvaardbare kaders is gekomen. Wij willen iedereen, natuurlijk ook alle medewerkers van de gemeente Kerkrade die hierbij betrokken waren, van harte danken voor hun inzet voor die de oplossing van dit al jarenlang slepende probleem.

SP Kerkrade heeft zich graag, gedurende meer dan een jaar samen met de omwonenden en ambtenaren van de gemeente hiervoor ingezet. Wij zouden het erg op prijs stellen als wij in de toekomst ook op uw steun
en stem mogen rekenen.

Vindt u de SP een sympathieke partij, dan zou u ook kunnen overwegen om lid te worden. Dat kan heel eenvoudig via SP.NL. Voor de kosten van 5 euro voor DRIE maanden hoeft u het niet te laten. Door uw
steun maakt u ons werk mogelijk.

Namens SP Kerkrade

Marianne Laumann, Fractievoorzitter       

Ernst Peters, Voorzitter.

Reactie toevoegen

U bent hier