h

Steun voor de voedselbank?

12 februari 2015

Steun voor de voedselbank?

Foto: L1

Hier leest u een goed artikel over honger en schaamte. Het lezen meer dan waard, het neemt u mee naar de hongerwinter
en gaarkeukens en laat zien dat deze situaties in ons welvarende Nederland ook weer de kop opsteken.

Lees hier het artikel:

http://blikophulp.nl/vernederende-instituties-ii-de-voedselbank/

Commentaar van SP Kerkrade op bovenstaand artikel:  

In Kerkrade zijn er ook mensen, die van de bewindvoerder geen leefgeld meer krijgen en dus totaal niets hebben om voedsel te kopen.

De bewindvoerder brengt hen af en toe wat restjes uit de supermarkt (dat dan nog wel).

Diep triest dat de mensen die hier iets aan kunnen doen zelfs nog niet voldoende geld voor de voedselbank ter beschikking willen stellen.
Ze hoeven zelf nog geen hand uit te steken om te helpen, alleen (andermans) geld ter beschikking te stellen (niet echt veel € 20.000,- per jaar) zodat de voedselbank de mensen op de wachtlijst kan helpen.

Voor andere zaken is er geld genoeg. Bijvoorbeeld: Gratis parkeren mogelijk maken voor € 500.000,- of de huur van een voetbalclub te verlagen met enkele tonnen per jaar.

Maar nog veel erger is dat dit kabinet geen vinger uitsteekt om mensen die echt niets te eten hebben in Nederland daadwerkelijk te helpen en van een inkomen te voorzien waardoor ook zij kunnen leven.

Ik weet niet wat erger is, het meedogenloze kabinetsbeleid of de lokale politici die, terwijl het geld er wel is, er simpelweg er het geld niet voor over hebben of de maatschappij, dat zijn wij allen, die wegkijkt en toestaat dat kinderen in dit welvarend land honger lijden, zonder al die politici die niet doen waar ze voor gekozen zijn weg te jagen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog zeer velen, die net niet, of niet meer bij de voedselbank terecht kunnen en onder het bestaansminimum balanceren.Ook die hebben recht om te leven en moeten gesteund worden.

Het is een schande dat er voedselbanken zijn, maar zolang er geen betere oplossingen zijn grote dank aan al die vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.
 

Reactie toevoegen

U bent hier