h

Problemen bestrating Eygelshoven worden aangepakt.

14 december 2014

Problemen bestrating Eygelshoven worden aangepakt.

Foto: SP Kerkrade / SP Kerkrade

Dat is de uitkomst van een gesprek met Wethouder Weijers (Openbare ruimte), een drietal
topambtenaren van gemeente Kerkrade, en aantal bewoners van Eygelshoven en een afvaardiging van SP Kerkrade.

De SP ontving klachten van inwoners van Eygelshoven over de bestrating etc. Daar het nogal veel klachten waren besloot SP Kerkrade om dit uitgebreid te onderzoeken.

Daarom is In Eygelshoven door leden van de SP afd. Kerkrade een enquête gehouden over de bestrating van de markt en de omliggende trottoirs. Deze actie werd als zeer welkom onder de geënquêteerden ervaren, want zo werd gezegd:“eindelijk heeft iemand in de gaten dat dit echt een probleem is”.

De enquête waarvoor ruim 100 bewoners werden geïnterviewd, leverde vele klachten op.
Voldoende reden om dit te bespreken met de verantwoordelijk wethouder. Het duurde even voordat de wethouder ruimte had gevonden in zijn agenda, maar uiteindelijk vond het gesprek plaats op 13december.

Een aantal bewoners wilden hun klachten ook aan de wethouder kenbaar maken. De door de SP gehouden enquete werd door de aanwezigen uitgebreid besproken en vooral door de bewoners van commentaar en aanvullingen voorzien.

Het bleek, dat men voor de bestrating had gekozen voor natuurstenen. Een duur en mooi product, dat helaas echter een ruw oppervlak heeft. Deze mooie en dure bestrating werd vaktechnisch goed en zo vlak mogelijk gelegd.
Helaas blijft overeind dat het oppervlak erg ruw is en dat dit voor mensen die slecht ter been zijn, en door mensen die met een rollator of kinderwagen lopen, problemen oplevert. Gevraagd werd de mogelijke te onderzoeken om voor deze mensen een vlakke strook in de bestrating
te realiseren of een andere oplossing te treffen..

Tevens werden een groot aantal doorgenomen en besproken. Afgesproken is, dat al deze problemen worden onderzocht en dat er gekeken zal worden wat hieraan
gedaan kan worden.

Onderaan dit artikel treft u de enquête als bijlage aan. Daar kunt u ook lezen voor welke
problemen exact aandacht is gevraagd.

Het gesprek duurde bijna twee uur en werd door de aanwezigen als constructief ervaren.
De Wethouder had oor voor de klachten en de ambtenaren dachten mee over de mogelijkheden om de problemen op te lossen.

Marianne Laumann (SP) bedankte aan het eind van het gesprek iedereen voor zijn positieve inbreng en vooral de bewoners dat zij de moed hadden opgebracht om niet op straat te mopperen, maar de problemen hier bij
de wethouder toe te lichten. Mw.Laumann gaf aan dat het een goed gesprek was geweest en citeerde een opmerking die de aanwezige Mw. Heidendaal eerder in het gesprek maakte:

We zijn niet gekomen om hier over de problemen te praten, maar om te horen hoe zij worden opgelost.

Er werden een aantal contactpersonen benoemd die contact hebben over de afhandeling van de klachten. Voor de gemeente is dat Dhr. Ypelaar en namens de bewoners
van Eygelshoven is dit Mw. Laumann (SP). Melden van nieuwe klachten kan via de normale kanalen bij de gemeente.

Over een paar maanden zullen we de balans opmaken.

 

Reactie toevoegen

U bent hier