h

SP Nieuwe-Ledendag

16 november 2014

SP Nieuwe-Ledendag

Zoals elk jaar vond ook dit jaar de SP nieuwe Ledendag plaats en wel op 8 november 2014 in het Tweede Kamer gebouw in Den Haag.

Als nieuw lid van de SP afd. Kerkrade ontving ook
ik een uitnodiging om hier met mijn echtgenoot bij aanwezig te zijn en samen met vele andere nieuwe SP leden uit het hele land, deze geheel verzorgde dag te ervaren en ten volle te beleven.

Na ontvangst door enkel SP kamerleden op het NS station liepen we gezamenlijk naar het Tweede Kamer gebouw waar we hartelijk welkom werden geheten in een heel gezellige en muzikale ambiance, onder het genot van o.a. een welkome kopje koffie.

Na een woord van welkom door Jan Marijnissen werd begonnen met het dagprogramma, waarbij de aanwezigen in diverse groepen werden opgedeeld om zo iedereen zoveel mogelijk te kunnen bieden.

We kregen een rondleiding door vele zeer interessante ruimtes, waaronder ook de zaal van de Tweede Kamer,
alwaar telkens mensen aanwezig waren om ons van de nodige uitleg te voorzien.

Het dagprogramma bood de aanwezigen ook de gelegenheid om kort in debat te gaan met enkele kamerleden. Dat was eveneens een heel leuke ervaring.

Tussen de bedrijven door was telkens een korte pauze met de mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje
dan wel een geheel verzorgde lunch in de middag.

Overal liepen gedurende de dag kamerleden rond die de aanwezige bezoekers vriendelijk en volledig te woord stonden. Een kort gesprek met Emile
Roemer, Jan Marijnissen, Renske Leijten en Eric Smaling lieten we dan ook niet aan ons voorbij gaan.

Allemaal heel gewone mensen, net zoals jij en ik. Geweldig dat dit allemaal mogelijk was.

Het viel ons op dat de aanwezigen en nieuwe leden zich zichtbaar op hun gemak voelden. Ze hadden het gevoel dat ze gehoord werden en dat er écht mensen waren die oprecht wilden luisteren naar hun heel reële problemen, de intentie hebbende ook echt hulp te bieden.

Deze dag liet op ons een onuitwisbare indruk achter die we voor geen goud hadden willen missen.

Een dag die ook nog eens verrijkt werd met vele mooie en waardevolle fotomomenten. Een dag waarin het meteen op viel dat werkelijk alles was gedaan om iedereen een Gevoel van Thuis Komen te geven. Een dag waarbij laagdrempeligheid, openheid en vertrouwen heel hoog in het vaandel stond.

Zo’n dag, die ik elk nieuwe lid zou willen adviseren om eens mee te maken, zou eigenlijk élke dag moeten
zijn!

Annemie Heckmans

SP Kerkrade

Zie de bijlage voor mijn fotomomenten. 

Reactie toevoegen

U bent hier