h

Gemeente Kerkrade voorlopig toch geen lening aan van Pol.

30 oktober 2014

Gemeente Kerkrade voorlopig toch geen lening aan van Pol.

Gisteren werden de politieke partijen in Kerkrade het unaniem eens over het feit dat het krediet van € 23,5 miljoen aan van Pol B.V, voor het bouwen van een deel van het centrumplan voorlopig toch niet moet worden verleend.

Eerst moet worden onderzocht of de dagvaarding die van Pol kreegconsequenties heeft voor het centrumplan van Kerkrade. Met name de financiering van het centrumplan is een heet hangijzer.

De SP was, vorige maand al tegenstander van het verstrekken van dit krediet van € 23,5 miljoen voor een deel van centrum, omdat we de risico's voor Kerkrade veel te groot vonden.

Desondanks stemde Burgerbelangen, PVDA, VVD, Lokaal Alternatief en de Ouderenpartij Kerkrade hiermee in, waardoor het voorstel, zeer tegen
onze zin, werd aangenomen.

Binnen een maand moet dit besluit nu opnieuw beoordeeld worden.

Eerder protesteerde de SP al fel tegen het besluitvormingsproces over de financiering van het centrumplan .

De SP besloot zelfs een vergadering te verlaten omdat die in beslotenheid werd gehouden. Er werd deels in beslotenheid vergaderd en er werd gewerkt met "stukken" , die niet openbaar mochten worden gemaakt. Pas enkele dagen voor de raadsvergadering kreeg de gemeenteraad enige stukken.

De SP heeft steeds volledige openheid geëist en is van mening dat ook nu alle feiten, zonder terughoudendheid, helder op tafel moeten komen.

Zie inde bijlage het artikel van het LD hierover.

Reactie toevoegen

U bent hier