h

Worden 28.000 oud-mijnwerkers weer belazerd?

18 augustus 2014

Worden 28.000 oud-mijnwerkers weer belazerd?

De
pensioenfondsen van de oud-mijnwerkers het Algemeen Mijnwerkersfonds (AMF) en Beambtenfonds voor het Mijnbedrijf ((BFM) met samen € 950 miljoen euro in kas zijn overgedragen aan Aegon.

Het gevolg is dat de pensioenen van 28.000 oud mijnwerkers nu eenmalig worden verhoogd met 8%, maar daarna voor de rest van hun leven worden
bevroren!!!

AMF telt 24.843 gepensioneerden en 985 deelnemers die de pensioenleeftijd nu nog niet hebben bereikt. De oudste deelnemer is 102 jaar, de jongste 52 jaar.

BFM heeft 2102 gepensioneerden en 37 mensen die de pensioenleeftijd nu nog niet hebben bereikt.

De eenmalige verhoging van 8% lijkt mooi, maar feit is wel dat deze pensioenen sinds 2008 niet meer zijn geïndexeerd en de pensioenen bij het BPM eerder zelfs met 7,6% zijn verlaagd. Kortom dat zij nu al ruim achterliepen bij de inflatie.

De eenmalige verhoging van 8% zou mogelijk zijn omdat de pensioenfondsen grote financiële buffers hadden, die nu door de liquidatie vrij zouden vallen.

Zou Aegon geen buffers moeten aanhouden?

Die eenmalige verhoging zal voor velen door de kleine pensioenen, hooguit enkele tientjes bruto bedragen, vaak nog niet voldoende om de huurverhoging van één jaar te betalen.

Waarvan moeten deze mensen in de toekomst hun huurverhoging en alle andere prijsstijgingen
betalen?

De grote Nederlandse pensioenfondsen wisten over de laatste 20 jaar, inclusief de crisisjaren, een gemiddeld rendement te realiseren van meer dan 7% per jaar. Dat is meer dan voldoende om de pensioenen tot in lengte van jaren te indexeren. De inflatie ligt gemiddeld op
ongeveer 2% per jaar. Bovendien hoeft het beheer van pensioenen niet meer dan ongeveer €100,- per gepensioneerde per jaar te kosten.

Je hoeft geen pensioendeskundige te zijn om te weten dat enerzijds de inflatie, waardoor de prijzen stijgen en anderzijds het niet verhogen van de pensioenen, de koopkracht van alle oud mijnwerkers elk jaar verder zal worden uitgehold!

Voor het eerlijke en complete verhaal zie onderstaande bijlage:

 

Reactie toevoegen

U bent hier