h

Speelplekken Gracht in Kerkrade.. The never ending Story?

20 augustus 2014

Speelplekken Gracht in Kerkrade.. The never ending Story?

Er is op de gracht, midden in de wijk, een speelveld of voetbalveld. De omwonenden ervaren hiervan al jaren overlast. Met name in de zomer zijn er regelmatig, soms tot diep in de nacht, problemen.

 

Dat maakt het wonen er niet prettiger op.

Nu de gemeente bezig is met het opnieuw inrichten van speelplekken hadden deze mensen hoop dat de problemen zouden worden aangepakt.

Samen met SP Kerkrade is gekeken naar oplossingen en zijn er gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de gemeente.

De omwonenden vinden eigenlijk dat het voetbalveld weg moet op die plek en moet worden verplaatst naar de randen van de wijk. Dat bleek vooralsnog niet
mogelijk.

Daarna hebben de bewoners een compromis aangedragen. Het voetbalveld zou een stuk kleiner worden en er zouden een aantal maatregelen worden genomen. Dat zou de overlast flink beperken en wellicht tot een meer leefbare situatie kunnen leiden.

Voor de bewoners niet de meest gewenste oplossing, maar wel een oplossing waar wellicht mee te leven was. Het viel in elk geval te proberen. De vertegenwoordigers van de gemeente reageerden ook erg enthousiast.

Helaas bleek na enkele weken dat dit niet door ging. Volgens de gemeente waren er ook anderen die wilden dat het voetbalveld zou blijven als het nu was.

SP Kerkrade heeft geprobeerd in contact te komen met deze mensen. Tot nu toe hebben we -1- persoon kunnen traceren die deze mening heeft. Tot een gesprek met de andere personen, die ook deze mening zouden zijn toegedaan hebben we geen contact kunnen krijgen.

We hebben de omwonenden via een enquête nogmaals naar ervaringen en voorkeuren gevraagd. De uitkomst hiervan willen de omwonenden nogmaals graag met de
vertegenwoordigers van de gemeente bespreken.

We hopen dat dit alsnog tot een aanvaardbare oplossing zal leiden.

We hebben nu allemaal, zowel de omwonenden, als de vertegenwoordigers van de gemeente, als ook SP Kerkrade, al zoveel energie gestoken in het
zoeken naar oplossingen. Het is duidelijk dat de omwonenden het laten bestaan van het speelveld zoals nu is, niet zien als een aanvaardbare oplossing.

Het zou jammer zijn, dat als er in goed overleg geen oplossing kan worden gevonden, uiteindelijk toch de rechter een uitspraak zou moeten doen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier