h

SP Kerkrade roept college op actie te ondernemen tegen forse korting participatiebudget.

31 juli 2014

SP Kerkrade roept college op actie te ondernemen tegen forse korting participatiebudget.

De Tweede Kamer vroeg staatssecretaris Klijnsma (PVDA) per motie om
bij de verdeling van de participatiepot rekening te houden met gemeenten die liggen in regio's met een slechte arbeidsmarkt, om zo met name
kwetsbare groepen in Oost-Groningen, Zuid-Limburg (o.a Kerkrade) en Zeeuws-Vlaanderen te ontzien.

Anders dan staatssecretaris Klijnsma (SZW, PvdA) de Tweede Kamer suggereerde, blijkt thans dat ook de dertig zwakste gemeenten flink inleveren op het re-integratiebudget dat ze volgend jaar krijgen. Tien
van hen worden zelfs zwaarder gekort dan het landelijk gemiddelde.

Sadet Karabulut , Tweede Kamerlid SP, heeft hierover opnieuw vragen gesteld aan de staatssecretaris, onder andere om de korting voor deze gemeenten te beperken.

SP Kerkrade roept het college op om de kamervragen om het budget voor o.a de gemeente Kerkrade te verhogen te steunen en in actie te komen om de staatssecretaris te bewegen het budget voor Kerkrade te verhogen.

Bij de coalitievorming in Kerkrade was een van zaken die genoemd werden de goede contacten van de coalitiepartijen PVDA en VVD in Den Haag.

Daarom onze vraag of het college, maar met name de Kerkraadse wethouders van deze partijen zich willen inzetten voor een lagere korting van het participatiebudget voor de gemeente Kerkrade.

Wij vragen daarom om ondersteuning van met name kamervraag 4 om alsnog het budget aan te passen.

Zie de vragen inzake budgetkorting participatiebudget die de SP hierover gesteld heeft. 

Reactie toevoegen

U bent hier