h

Armoede in Kerkrade

22 december 2013

Armoede in Kerkrade

910 kinderen in Kerkrade groeien op in een bijstandsgezin. Dat is 12,5%. Het landelijk gemiddelde is 5,7%.

Dit VVD/PVDA-kabinet pakt de mensen met een bijstand uitkering keihard aan. Maar zelfs dit hardvochtige kabinet is de armoede onder kinderen te gortig. Ze stelden voor Kerkrade in 2013 € 100.000,- ter beschikking om de ergste nood te lenigen.
Wat werd er in Kerkrade gedaan met dit geld? Er werd niets extra besteed voor de kinderen die het nodig hebben, maar het geld werd toegevoegd aan de algemene middelen. Daardoor kunnen we er ook lantaarnpalen voor kopen.

Ook in 2014 en 2015 zal er, zeer beperkt, extra geld hiervoor ter beschikking komen. Daarvoor gaat men in Kerkrade een werkgroep maken die ooit eens met voorstellen zal komen ( denk aan de verkiezingen die vertragend hiervoor zullen werken) en ondertussen blijft dit geld gewoon liggen.

Laten we allen die hiervoor (mede) verantwoordelijk zijn niet teveel succes met de verkiezingen toewensen.

Wij zijn in elk geval van mening dat elke cent hiervan, ook die van 2013, aan deze doelgroep moet worden besteed en wel zo snel mogelijk.
Bovendien als we nu al zo omgaan met deze gelden kunnen we er dan wel met een gerust hart op vertrouwen, dat gelden die overheid vrijmaakt voor diverse groepen wel op de juiste plek terechtkomen?

Reactie toevoegen

U bent hier