h

Keek op de SP (Kerkrade) week - 18

14 mei 2018

Keek op de SP (Kerkrade) week - 18

Foto: SP

Moeders roodste” 

Afgelopen dinsdag had SP Kerkrade jaarvergadering. De vergadering was drukbezocht en het is fijn om te zien hoeveel SP leden hun inzet tonen. Super. Je zou bijna vergeten hoeveel we als afdeling doen in een jaar.

Zo hadden we de “Nationale Zorgfonds-actie” waar we regelmatig op straat te vinden waren om handtekeningen te verzamelen. Dit met goede resultaten. Bij de grote manifestatie op het Malieveld waren we als SP Kerkrade aanwezig om deze actie te steunen.
En wat te denken van de actie om buslijn 23 terug te krijgen. Middels 350 handtekeningen is het ons vorig jaar gelukt om dit onder de aandacht te brengen. Men heeft hier gehoor aan gegeven en deze buslijn rijdt inmiddels weer. Actie voeren loont hoe dan ook!

Zo ook de actie Stop Tihange om deze verouderde kerncentrale zo snel mogelijk te sluiten gelet op de rampzalige gevolgen bij een mogelijk kernongeluk voor onze woonomgeving.  SP Kerkrade was uiteraard aanwezig bij de grote demonstratie voor de sluiting van Tihange en Doel. En ook deze week waren we aanwezig bij de actie tegen Tihange en Doel ter gelegenheid van het bezoek van Macron aan Aken. We blijven deze actie steunen, altijd en overal.

Maar onze grootste actie was ongetwijfeld Golfbaan Rolduc. Een werkgroep werd opgericht en elke week werd een bijeenkomt belegd. Flyers werden opgesteld en een Facebook pagina ging in de lucht. Ook organiseerde de werkgroep enkele wandelingen waar de gevolgen van de golfbaan konden worden getoond. De Golfbaan Rolduc actie bracht het zelfs tot de nationale televisie. Omroep Max zond er een item over uit waar enkele van onze mensen aan het woord kwamen en prominent in beeld waren. De golfbaan is in november vorig jaar uit het bestemmingsplan gehaald. We zijn benieuwd wat de toekomst brengt…

Verder hebben we de landelijke huurdersacties en lerarenacties ondersteund.
Aangaande nieuwe leden zijn we heel erg trots met het feit dat in vergelijking met vorig jaar 10 nieuwe leden zich bij ons hebben aangesloten! Waarvan ook 1 jongere. Dat belooft veel goeds voor onze ROOD afdeling (de jongerenorganisatie van de SP) in oprichting.

Terug naar deze week. Deze week is dan eindelijk het nieuwe coalitieakkoord bekendgemaakt. We zien dat de nieuwe coalitie vol gaat inzetten op 3 grote projecten. Namelijk behoud van abdijcomplex Rolduc, de aanleg van de Avantis-spoorlijn(tussen Kerkrade en Aken) en Center Court. Als afdeling hebben we gezamenlijk het coalitieakkoord bekeken, besproken en onze visie erop losgelaten. De uitkomst hiervan zal binnenkort verwoord worden door onze fractievoorzitter en raadslid Marianne Laumann. (woensdag 16 mei a.s., 19.00 uur; De vergadering is te volgen via deze link https://raadsinformatie.kerkrade.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2018/16-m...)

Afsluitend kunnen we melden dat onze hulpdienst deze week 2 mensen heeft geholpen aan een baan en een studie met baangarantie. Wat zijn wij ongelofelijk trots op onze SP leden die vol passie en inzet onze medemens helpen om vooruit te komen in hun leven.

Tot volgende week!
Met strijdbare groet,
Jeremiah Martens

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier