h

Keek op de SP (Kerkraede) week - 22

4 juni 2018

Keek op de SP (Kerkraede) week - 22

Foto: SP
 “Going strong”
En ook deze week waren we als afdeling weer flink actief. Beginnend met onze Tihange vergadering op maandag. Veel van onze leden zijn bezorgd om deze verouderde kerncentrale en de grote risico’s die dat met zich meebrengt. In Aachen-Brand is sinds enkel maanden elke zaterdag vanaf 11.55 uur de mogelijkheid om te protesteren tegen Tihange en als afdeling gaan we op zaterdag 23 juni naar Aken om mee te doen. Als u ook interesse heeft stuur dan een mailtje naar: kerkrade@sp.nl

Ook waren we op diezelfde maandag met een delegatie aanwezig bij de 6 presentaties op Rolduc. Vorige week hebben tientallen scholieren van hogescholen en universiteiten nagedacht over mogelijkheden en kansen voor het leegstaande “College Rolduc”. In de presentaties genoten vooral de ideeën  en projecten met betrekking tot oude ambachten de voorkeur van het jurypanel. Als SP Kerkrade hopen we dat het gymnasiumgebouw snel een duurzame en voor de toekomst succesvolle herbestemming krijgt. En dat Rolduc behouden blijft voor nu en de toekomst. We blijven alle ontwikkelingen nauwlettend volgen en informeren u over de vorderingen.
Woensdag was de eerste officiële commissievergadering van Algemene Zaken en Middelen. SP Kerkrade is er klaar voor en heeft er veel zin in deze nieuwe bestuursperiode. We houden u zoals altijd op de hoogte over belangrijke Kerkraadse zaken die hier aan de orde komen.

Op hetzelfde tijdstip zat ROOD(jong in de SP), onze jongerengroep namens SP Kerkrade bij elkaar om leuke dingen te gaan organiseren voor uiteraard en vooral de jeugd in Kerkrade. Toffe ideeën over een eerste ROOD event behelzen frisse, jonge sprekers en debat over o.a. werk, studie en wonen in combinatie met coole live-muziek en geëngageerde kunst. Van deze jonge, positieve en gemotiveerde groep kan men veel gaan verwachten. Wij als afdeling zijn enorm trots op ze en trots dat we als SP Kerkrade nu ook een echte actieve jongerengroep hebben. Yes, chapeau! Wordt vervolgd! Voor meer info over ROOD kijkt u op: https://rood.sp.nl/ Lees jij dit stukje en denk je als jongere in Kerkrade, ik wil meedoen!? Stuur dan een mailtje naar: kerkrade@sp.nl

Afsluitend heeft SP Kerkrade ook afgelopen donderdag de chauffeurs en machinisten van Arriva gesteund bij hun strijd voor een nieuwe en betere cao. Vakbonden CNV en FNV vinden het nog steeds onvoorstelbaar dat de werkgevers nog steeds geen afspraken willen maken. Het gaat hier niet om gouden bergen. Het gaat om eens in de 2,5 a 3 uur een pauze van 5 tot 10 minuten. Zo ingewikkeld kan dat toch niet zijn aldus de woordvoerders. SP Kerkrade blijft de werknemers een hart onder de riem steken.

Tot zover.
Volgende week een nieuwe keek!
Met muzikale en strijdbare groet,
Jeremiah Martens

Foto: SP

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier