h

Keek op de SP (Kerkrade) week - 24

18 juni 2018

Keek op de SP (Kerkrade) week - 24

Allereerst het volgende: SP Kerkrade leeft mee met de slachtoffers en familie die betrokken zijn bij het verkeersdrama bij Pinkpop vanochtend. Veel sterkte voor alle betrokkenen en hulpverleners.

Foto: SP

“Nieuwe energie”

Afgelopen dinsdag hadden we ledenvergadering, deze was goed bezocht en onder leiding van partijvoorzitter Ron Meyer evalueerden we via een live verbinding de verkiezingen samen met de andere SP afdelingen in Nederland. Zoals de meeste lezers weten heeft Ron Me0onlangs een boek uitgebracht onder de titel “Grip”. Hij sprak afgelopen jaar met 100 wetenschappers, schrijvers, sporters, denkers over de staat van ons land. Een van de mensen waar Ron Meyer mee in gesprek ging was schrijver en oud-vicepremier Jan Terlouw. Hun bijzondere gesprek is te beluisteren via: https://soundcloud.com/sp-politiek/podcast-ron-meyer-in-gesprek-met-jan-...

Het boek “Grip” is te bestellen via uitgever Prometheus, de boekhandel om de hoek en de SP shop: https://shop.sp.nl/shop/particulier/boeken/grip-gesprek-over-de-staat-va...

Door naar de Provincie. Daar is afgelopen vrijdag Bob Ruers benoemd tot nieuwe SP gedeputeerde. Bob Ruers woont in Sittard en is nu nog Eerste Kamerlid voor de SP. Daarmee stopt hij nu hij gedeputeerde is geworden. Ruers was in de jaren '90 initiatiefnemer van het Comité Asbestslachtoffers. Als advocaat voerde hij schadeclaimzaken voor mensen die tijdens hun werk kanker kregen door blootstelling aan asbest. Naast Ruers zijn ook 4 nieuwe Statenleden benoemd. Te weten: Tom Baars(Sittard-Geleen), Marc van Caldenberg (Landgraaf), Angelique Weingraten (Venlo) en Peter Visser(statenlid tussen 2007 en 2011). Namens SP Kerkrade wensen wij iedereen heel veel succes!

Terug naar onze afdeling. Bij de nieuwe ledenbijeenkomst op zaterdag hebben andermaal nieuwe mensen aangegeven onze afdeling te willen ondersteunen bij de steunfractie en/of de hulpdienst! Geweldig. Er is genoeg te doen en het is te gek dat al deze mensen met hun aanstekelijke energie de schouders eronder zetten voor een mooier en socialer Kerkrade! Welkom lieve en sociale mensen. 
Over onze afdeling gesproken. Als je op de hoogte gehouden wilt worden over SP Kerkrade maar ook SP landelijk like dan onze Facebookpagina! Website: https://www.facebook.com/SocialistischePartijKerkrade
Afsluitend was er natuurlijk Pinkpop en uiteraard was onze nummer 1 Marianne Laumann daarbij! Zij kwam daar tegen, ook een nummer 1. Pieter van den Hoogenband. Als 2 grote Pearl Jam fans genoten ze met volle teugen van hun concert in Landgraaf!
Volgende week nieuws over o.a. onze ROOD-groep (jongerenbeweging van de SP), het protest tegen Tihange (zaterdag 23 juni gaan we naar Aken om te protesteren, voor alle info: https://www.facebook.com/events/1301879493280918/) en nieuws van de wijkvertegenwoordigers van Bleijerheide en Eygelshoven en natuurlijk nog veel meer!
Tot volgende week.
Met positief strijdbare groet,
Jeremiah Martens

Foto: SP

Foto: SP

 

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier