h

Keek op de SP (Kerkrade) week – 21

28 mei 2018

Keek op de SP (Kerkrade) week – 21

“Millennials”

Foto: SP
 Deze week alleen maar jeugdige energie! Zo is dat. SP Kerkrade stelt aan jullie voor ons nieuwe enthousiaste en energieke lid: Eline Hebels. 18 jaar jong en uiterst gemotiveerd om toffe dingen te gaan doen voor Kerkrade. Eline komt van het Bernardinuscollege, werkt momenteel in onze mooie nieuwe HEMA en gaat binnenkort beginnen aan de opleiding Fine Art and Design in Education te Maastricht. Jazeker, Eline is een uiterst creatieve en kunstzinnige dame. Zij zit op de Vrije Akademie ZOM en is altijd bezig met haar maatschappelijk geëngageerde kunstprojecten. 

Eline is zeer geïnteresseerd in de maatschappij en de wereld om haar heen. Tihange, zorgen over het overeind houden van onze gezondheidszorg, het verdwijnen van de basisbeurs…allemaal onderwerpen waar Eline over nadenkt. Zij stelt hier door middel van haar kunstwerken vragen over. Ook geschiedenis, filosofie, psychologie…het heeft allemaal haar aandacht en zorgt voor voortdurende inspiratie. Nu is voor haar het moment, om met diezelfde inspiratie politiek, actief te worden! Als eerste in haar familie. Een gegeven waar haar ouders zeer trots op zijn. Eline wil graag iets voor de maatschappij betekenen en wil zich voor de jongeren in de stad gaan inzetten. Met haar energie en creativiteit wil ze jongeren politiek bewust maken en jongeren bewegen om in actie te komen voor onze mooie stad. Ze heeft hier al veel ideeën over en als SP Kerkrade, en vooral onze ROOD-groep (de jongerenbeweging binnen de SP) zullen we hier zeer zeker mee aan de slag gaan. Het mag allemaal een stuk levendiger en kritischer vindt Eline. We houden u op de hoogte hoe Eline deze energie gaat omzetten in (rode) daden!
Verder over andere jongeren. Misschien heeft u al gelezen over de “week van het lege gebouw”. Zo’n 50 studenten vanuit verschillende hogescholen en universiteiten verbleven deze week in Kerkrade en gingen aan de slag met het vraagstuk: wat doen we met het leegstaande “College Rolduc”? In 6 groepen werd gedurende 5 dagen het voormalige gymnasium gebouw onder de loep genomen. Op maandag 28 mei presenteren deze groepen dan hun ideeën met betrekking tot de toekomst van dit leegstaande stukje Rolduc. Wij hopen op een duurzame en gezonde langetermijn oplossing voor dit belangrijke en prachtige stuk cultureel erfgoed.

Bedankt voor uw aandacht en tot volgende week!
Met positief strijdbare groet,
Jeremiah Martens

Foto: SP

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier